Москва спремна за даљу „присну сарадњу о косовском питању“

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров честитао је министру спољних послова Србије Ивици Дачићу Нову годину и Божић и навео да је Москва спремна за даљу „присну сарадњу о косовском питању“.

Лавров је у честитки, коју је Дачићу уручио амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, констатовао да је 2018. годину карактерисало активно јачање стратешког партнерства две земље.

Он је навео да је убеђен да ће континуирана реализација зацртаних заједничких пројеката и планова даљег продубљивања руско-српске сарадње створити добру базу за наредне године, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Шеф руске дипломатије је поручио да се са топлином сећа срдачног пријема на који је наишао током посете Србији поводом 180 година успостављања дипломатских односа између Русије и Србије, те да „рачуна на нове сусрете у долазећој години ради наставка садржајне размене мишљења и координисања корака на међународној арени“.

„Спремни смо за даљу присну сарадњу о косовском питању“, поручио је Лавров.

Министар Дачић и амбасадор Чепурин су током данашњег сусрета разговарали о припремама за предстојећу посету председника Русије Владимира Путина Београду.

Дачић је оценио да та посета представља веома важан догађај за Србију и српски народ и да јој се придаје изузетан значај.

Интермагазин