Чанак: Стати на пут терору Додиковог режима, имамо фашизам на делу

“Питамо представнике напредњачке власти, али и опозиционог Савеза за Србију да ли ће и када реаговати због терора над мирним грађанима у Бањалуци“

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак саопштио је данас да са “неверицом и гнушањем посматра слике репресије и терора” из Бањалуке и оцеио да је то последња фаза “криминалног режима” Милорада Додика, у којој је режим склизнуо у рат против сопствених грађана јер не желе да се помире са убиствима властите деце.

“Читав цивилизовани свет је згрожен сликама бруталног хапшења родитеља који траже истину о свом зверски убијеном детету. Слика уплакане мајке која држи слику убијеног сина, коју силом одводи полиција, чији врх је озбиљно осумњичен за убиство Давида Драгичевића, остаће упамћена у историји бешчашћа ових простора”, навео је Чанак у саопштењу за јавност.

Он је позвао Западне земље окупљене у Већу за имплементацију мира, као једине гаранте поретка у Босни и Херцеговини, да не посматрају немо терор над мирним и недужним људима у Бањалуци, јер крваве главе ужаснутих људи који само траже истину о мучењу и зверском убиству 21-годишњег младића, не смеју бити поновљене у држави за коју међународна заједница и даље има одговорност.

“Питамо представнике напредњачке власти, али и опозиционог Савеза за Србију да ли ће и када реаговати због хапшења Срба у Бањалуци и терора над мирним грађанима? Хапшења, батинања и репресија над људима у Бањалуци је далеко страшније од било чега што смо видели последњих година у региону, када су представници и власти и опозиције дизали тензију због, наводно, угрожених права Срба. Право српског народа у региону, више од било кога, угрозио је режим Милорада Додика. Господо из власти и опозиције у Београду, до када ћете га подржавати?”, упитао је Чанак.

Према његовим речима, ако и Српска напредна странка и десничарска опозиција, за које је рекао да око суштинских ствари деле исти систем вредности, намеравају и даље да ћуте на слике терора из Бањалуке, “макар знамо шта нас чека и у Србији”.

Чанак је на Твитеру написао и да су јучерашња догађања у Бањалуци пример “како изгледа фашизам на делу” и оптужио Милорада Додика да стои иза тог “дивљаштва”.

“(Додик) је био социјалдемократа, сад је фашиста. Исто као што је Мусолини био прво социјалиста па онда фашиста. Људи се мењају. Али фашисти исто завршавају”, написао је Чанак.

epa.eu

Аутономија