Ево ко заиста стоји иза организовња дочека Путина у Београду

Представници „Центар за развог Београда“, удружења који организује дочек председнику Русије Владимиру Путину испред Храва Св. Саве у Београду, функционери су Српске лиге. Иако се предходних дана у појединим медијима спекулисало да из скупа стоји Српска напредна странка показало се да је идеју за дочек Путина покренула Српска лига, односно њени функционери.

Испред “Центра за развој Београда” на конференцији за медије су говорили Владимир Јестровић и Горан Миленковић. Јестровић је иначе портпарол Српске лиге, а Миленковић генерални секретар. Председник Српске лиге је Александар Ђурђев, а та политичка организација је позната по проруским ставовима и добрим везама у Москви.

– Овом приликом позивамо све грађане који мисле као ми да нам се у четвртак, 17. јануара, у 15 часова придруже испред Палате Албаније, одакле ћемо кренути у шетњу до Храма Светог Саве. Очекујемо велики број грађана јер знамо да има много оних који желе уређену и нормалну Србију. Присуствоваћемо и скупу испред Храма, јер на тај начин желимо да дамо подршку председницима наших двеју земаља, који ће нам се тамо заједно обратити – истакао је Јестровић на конференцији за медије која је недавно одржава у Медија центру.

Да би тотално одагнао сумњу да иза скупа стоји СНС, Јестровић је рекао да се позив на скуп поводом Путиновог доласка односи и на људе опозиционе оријентације који су проруски настројени.

– Сви људи који мисле као ми и који желе да граде добре односе са Русијом су добродошли на том скупу, било да су из власти или из опозиције. Када је у питању организација, наша шетња је потпуно аполитична. Сигурно је да има људи и у опозицији који подржавају долазак председника Владимира Путина и генерално оријентацију Србије ка Русији, тако да су сви добродошли – поручио је Јестровић.

Претпостављамо да су, управо желећи да скуп буде општег, а не страначког карактера, окупљање пријавили као удружење грађана.

Правда