Јањић : Председниче, омладини је прекипело!

Један од политичких представника омладине у Србији Михаило Јањић у ауторском тексту за портал победа-инфо.рс анализира потребу за изборима и износи ставове омладине о актуелној политичкој ситуацији.

„Упркос традиционалном потцењивању и моралног интегритета и интелектуалних способности српске омладине, али и борби одређених, петооктобарских политичких структура да се девалвира и унизи тај део српског друштва, те вредности сачуване су и укорењене код младих у највећој мери.

Баш зато сам, као неко ко дневно види десетине људи сличног генерацијског нивоа, компетентан и да кажем како је омладини „прекипело“, али не начин на који то мисле они који лични интерес стављају испред државног и покушавају да од њих направе армију корисних идиота, него управо супротно.

Пристојни, фин и честит свет, српска младеж, више не може и не жели да трпи да комуникација на јавној сцени и у политчкој арени буде неколико нивоа испод оне атмосфере која влада у каквој биртији на Ибарској магистрали око два ујутру. Увреде, претње, најнижи и највулгарнији испади, који притом упркос језивим порукама и још језивијем тону пролазе некажњено, нису и не могу бити део демократске атмосфере у друштву, нарочито када долазе од оних који претендују да буду лидери и део власти.

Квалификације такозваних лидера опозиције, попут Сергеја Трифуновића, где новинарке, глумице и неистомишљенике назива курвама и фуксама само зато јер су другачијег става, део су опште прихваћеног амбијента…

Омладина, а својим радом и ангажманом, као што рекох сматрам се компетентним да говорим у њено име, верује да је време да овакве појаве и наступим ишчезну из наше јавности и да Србија буде баш онаква каква заслужује: пристојна, склона аргументима и здравој дискусији.

Зато сам сигуран да је време за нове изборе како парламентарне тако и покрајинске и локалне, како би опскурне појаве остале испод црте и на маргинама, заједно са увредама, претњама и страшним, понижавајућим и забрињавајућим изјавама и наступима.

Нека то буде прилика да, без обзира ко како мисли, гласа и коме верује, које ставове заступа, Србија буде заиста пристојна земља где се политичке борбе воде аргументима, резултатима и програмима!

Онима који се тога не држе, није место на сцени. Једини начин да се склоне са сцене је неповерење грађана.

И зато омладина тражи изборе!“ – закључио је Јањић.