Kалинић је поновио и део приче да Срби нису најбољи на свету

Српски кошаркашки репрезентативац Никола Kалинић дао је опширан интервју за турски “Трендбаскет” у којем је између осталог образложио зашто је недавно изјавио да Kосово више није српска територија.

Српски кошаркашки репрезентативац из Фенербахчеа Никола Kалинић дао је опширан интервју за турски “Трендбаскет” у којем је између осталог образложио зашто је недавно изјавио да Kосово више није српска територија и да тај проблем мора да се реши.

“Постоје неки моји сународници који живе у прошлости, у време Отоманског царства и сећају се шта је Отоманско царство учинило у Србији и на Балкану. Покушао сам то да објасним у једном интервјуу, који су сви погрешно разумели или су само разумели шта желе да разумеју”, рекао је Kалинић.

Он је истакао да га није брига шта се десило пре 10-20 година и посебно га није брига шта се десило пре 500-600 година.

“Kосовска битка или било шта? Ако је неко добар према мени, бићу добар према њему, ако је лош, само ћу га игнорисати. Покушавам да пошаљем ту поруку свима. Неко је погрешно схватио моје речи и онда кажу да сам овде и да ћу постати Турчин, Отоман и све остало. Мислим да је то глупост. Свиђа ми се Турска. Волим и Србију. То је моја земља, тамо сам одрастао, моја породица је тамо”.

Kалинић је поновио и део приче да Срби нису најбољи на свету, као што нас уче и да је то схватио путујући планетом.

“Kада сам почео да путујем по Европи, не само због кошарке, већ са пријатељима, наша очекивања била су оно што су нас учили, да смо најбољи, да нас мрзе. И онда питам неког шта мисле о Србији, а они не знају нниста, мисле на Сибир. Мислио сам да су то изоловани случајеви, али то се десило још неколико пута и схватио сам да можда оно што гледам на телевизији и читам у новинама није истина”, истакао је Kалинић и позвао Србе да посете Истанбул и да се лично увере како у Турској нико не брине за Османлије и оно што се десило пре 500 година.

Тањуг