Шведски Транском стигао у Нови Сад – радна места за 120 људи

  • Шведска мултинационална компанија Транском изабрала Нови Сад за другу инвестицију у Републици Србији
  • Канцеларија у Новом Саду обезбедиће радна места за 120 стручњака специјализованих за корисничко искуство на више језика
  • Амбасада Краљевине Шведске: Новосађани ће имати прилике да раде са великим међународним тржиштима као што су немачко и француско и да сарађују на пројектима за читаво енглеско говорно подручје

 

Нови Сад, 28. фебруар 2019. године – Шведска мултинационална компанија Транском изабрала је Нови Сад за своју другу инвестицију у Републици Србији. Након пет година пословања на српском тржишту и око 400 професионалаца запослених у београдској канцеларији, инвестиција у Новом Саду обезбедиће нова радна места за око 120 стручњака специјализованих за корисничко искуство.

Виолета Петровић-Пилиповић, Транском-ов оперативни директор за немачко тржиште и руководилац пројекта за Нови Сад, истакла је да су на одлуку шведске компаније утицали квалитетан стручни кадар, добра инфраструктура града и развијено тржиште.

„У оквиру нашег развојног плана у Србији одлучили смо да Нови Сад буде друга инвестиција због великог потенцијала који град поседује. Посматрајући признања за његове институције, бројна дешавања и многе међународне пројекте који се спроводе у граду, Транском је у Новом Саду и његовим суграђанима препознао константну жељу за напретком и усавршавањем. Управо је то једна од ствари које нас спајају, јер попут Новог Сада и Транском препознаје вредност људи. Константно улажемо у своје колеге, трудимо се да обезбедимо њихов напредак како на професионалном, тако и на приватном плану, јер нам је јасно да су они оно што чини разликуˮ, навела је Петровић-Пилиповић само неке од разлога за отварање канцеларије у Новом Саду.

Компанија Транском препознатљива је по експертизи у управљању пројектима из различитих грана индустрије, а на дневном нивоу сарађује са око 1,5 милиона корисника из читавог света: „Осим што је специјализован за корисничко искуство, Транском нуди различите консултантске и аналитичке услуге, али и аутоматизацију процесаˮ, напоменула је Виолета Петровић-Пилиповић.

Јоаким Верн, заменик шефа дипломатске мисије Краљевине Шведске у Републици Србији, исказао је задовољство због тога што још једна шведска компанија шири пословање у Србији: „Транском за сада планира да запосли 120 експерата за немачки, енглески и француски језик, а захваљујући развијеној мрежи Транском-ових услуга, Новосађани ће имати прилике да сарађују са великим међународним тржиштима.ˮ

Транском је шведска мултинационална компанија која своје услуге пружа на 33 светска језика. У 50 канцеларија широм планете, Транском запошљава 29.000 специјалиста за корисничко искуство у различитим индустријама. Своје представништво у Србији компанија Транском отворила је 2014. године.