Интерактивна бесплатна предавања на Факултету техничких наука – Послови #за5 у ИТ сектору

Нови Сад, 6. март 2019. године – Последњих година се доста прича о ИТ индустрији: како су ИТ стручњаци тражени, како одлично зарађују, да ти „не треба школа – само треба да знаш да радиш посао“.

Хајде да отклонимо недоумице – колико је то „само“, шта заправо ради ДевОпс инжењер и Софтвер девелопер, како је бити ИТ стручњак у државној установи и која су вам знања и вештине потребне да бисте били успешни у овој области?

Предавање о модерним занимањима у сектору ИТ биће одржано 6. марта 2019. године на Факултету техничких наука у Новом Саду у 16:00 часова, а млади стручњаци из различитих сектора ове индустрије ће испричати студентима и средњошколцима како је изгледао њихов пут до успешне каријере и како се носе са свим изазовима који подразумевају рад у ИТ компанији или државној установи.

Четврто предавање Послови #за5 одржаће:

  • Гордан Жакула, Саветник и координатор програма (Кабинет министра за иновације и технолошки развој)
  • Лазар Вељовић, ДевОпс Енгинеер (Леви9)
  • Ненад Перчић, Софтwаре Девелопер (Вега ИТ)
  • Драган Којић, Сениор Анти-фрауд Оффицер (НЛБ банка)
  • Александар Николић, Продуцт Маркетинг Манагер (Микроелектроника)

 

Послови #за5 су прва активност у оквиру великог националног пројекта Будућност #за5, који има за циљ да инспирише младе људе широм Србије да на време почну да размишљају о својој будућности у свету бизниса и да их мотивише да усавршавају знања и вештине потребне за остварење пословних амбиција.

Сви занитересовани млади се за интерактивно предавање о занимањима у области ИТ могу пријавити на следећем линку: http://bit.ly/Posloviza5Vol4.

 

Носиоци пројекта су средњошколци окупљени у организацији „Унија средњошколаца Србије“ и студенти организације „Центар Е8“, уз организациону и ПР подршку агенције „V+O Communication“. Пројекат је подржан од стране Кока-Кола Фондације и Министарства омладине и спорта.