НОВИ САД И БАЊА ЛУКА ДВА СРПСКА ОКА У ГЛАВИ

Долазим из Бањалуке која у Новом Саду увијек има великог пријатеља, чврст ослонац, али и примјер како се треба његовати национални идентитет, култура , економија и све оно што представља предуслов за развој. Много је ствари које повезују наша два града. Можда најљепше везе јесу родбинске и пријатељске. Људи из Републике Српске су у различитим интервалима насељавали Војводину и Нови Сад, долазили и долазе да раде, студирају и увијек су имали добродошлицу, што Новом Саду даје епитет домаћинског града – рекао је Небојша Дринић, председник извршног одбора ПДП-а .

Српски културни простор требамо и морамо да очувамо и да га пренесемо будућим генерацијама у традиционалном, изворном облику, како су то радили наши преци.Један од начина да то урадимо јесте сарадњом и чврстим везама Бања Луке и Новог Сада који су важна национална средишта. Не треба заборавити Београд, Подгорицу, а ни Приштину. Једно такво настојање, које поставља темеље и оснажује српски културни простор јесте биста Стефану Немањи која је постављена у центру Бањалуке. Идејни творац оваквог једног веома значајног пројекта пројекта је господин Александар Ђурђев. Ја му овом приликом још једном изражавам захвалност и преносим поздраве из Бањалуке – истакао је Дринић.

Да заједничким снагама, размјеном искустава и знања јачамо Нови Сад у Војводини, а Бања Луку у Крајини те на тај начин учинимо ова мјеста бољим за живот свих нас – закључује Дринић.