Вучић Ричарду Муру рекао по укидању намета спремна за наставак разговора са Приштином

Председник Србије Александар Вучић изразио је наду да ће међународна заједница наставити са рационалним позивима Приштини да одустане од таксе коју је увела против Србије и српског народа.

Вучић је у разговору са генералним директором Форин офиса за политичка питања Ричардом Муром рекао да ће Србија одмах по укидању тих антицивилизацијских намета бити спремна за наставак разговора са Приштином.

Мур је пренео Вучићу да је од Приштине захтевао укидање таксе, како би две стране што пре наставиле дијалог, саопштила је Прес-служба председника.

Вучић је упознао Мура са чињеницом да Приштина није испунила једину своју обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина. Он је рекао и да су увођење таксе и изгласавање платформе у косовском парламенту најбољи доказ да Приштина не размишља о дијалогу, већ о решењима која би могла да дестабилизују цео регион.

Српски председник је током разговара о билатералним односима, који су добри упркос комплексним околностима, изразио заинтересованост за даље унапређење и јачање свеукупне сарадње.

Мур је рекао да ће Велика Британија, упркос „брегзиту“, остати посвећена помоћи и подршци региону Западног Балкана, нагласивши да је интеграција читавог Западног Балкана у ЕУ кључна за његову стабилност и његов просперитет.

vucic

Спутник