Бела кућа осула паљбу по приштинским властима – 20 година злочине нису видели?!

Амерички државни секретар Мајк Помпео отворено је оптужио премијера лажне државе Косово Рамуша Харадинаја и његову такозвану владу за корупцију и криминал!

Помпео је у Стејт департменту представио годишњи извештај о људским правима у свету, а у делу који је посвећен лажној држави Косово као кључне проблеме навео је нападе на Србе и високу корупцију у врху власти.

– Косовска влада је у неким случајевима предузела кораке да кривично гони и казни представнике власти који су умешани у злоупотребе и корупцију у влади и снагама безбедности, али многи сматрају да су они често остали некажњени. Такође, инциденти и напади против Срба континуирано трају. У првих седам месеци 2018. године регистровано је више од 100 инцидената, који укључују крађе, оштећивање имовине Срба и СПЦ и вербалне нападе. Процес повратка расељених Срба отежан је због безбедносних инцидената и неспремности локалних заједница да прихвате повратнике – истакао је између осталог Помпео у свом извештају.

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић, коментаришући ове наводе, оцењује да је Помпеов извештај оштрији од свих претходних.

– Ово је за нас најповољнији извештај са Запада јер отворено гледа на недостатке и преступе власти на Косову и константну угроженост Срба. Остаје да видимо да ли ово доказује да су САД незадовољне косовским властима. Ово је охрабрујући моменат у америчкој политици према Косову јер су ружичасте наочаре скинуте и сада се гледа отвореним очима – закључује Јовановић.

Интермагазин