СРПСКА ЛИГА: БОШКО ИМИТИРА КУРЦА

Председник Српске лиге Александар Ђурђев оштро је осудио тврдњу председника Двери Бошка Обрадовића да министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић није завршио факултет, посебно се осврнувши на његов твит по том питању. ,,Бошко Обрадовић најавио је некакву аферу Небојша по узору на аферу Штрахе из Аустрије. Свима је јасно да је иза те афере стајала немачка обавештајна служба и да Штрахе није радио ништа противзаконито. Прављењем овакве паралеле Обрадовић нам можда поручује да покушај дискредитације српског министра полиције долази из исте кухиње, а да је он само извршилац наредбе“- рекао је Ђурђев. На другој страни, Ђурђев указује на то да Обрадовић није човек од речи и да је спреман на све да се домогне власти, па и да изда своје политичке пријатеље. ,,За Хајнц-Кристијана Штрахеа је некада говорио да му је политички близак и да би га радо угостио. Данас му је очигледно ближи Курц, чије политичке методе би хтео да примени овде у Србији“- приметио је Ђурђев.

Ђурђев се затим осврнуо на конкретне нападе упућене на рачун министра полиције Небојше Стефановића. ,,Најпре су министра Стефановића нападали због његове докторске дисертације, тврдећи да је реч о плагијату. Када је независна комисија састављена од три професора са државих факултета установила да није реч о плагијату, исти они који су нападали министра су напали и њих“- рекао је Ђурђев. Он сматра да људи попут Бошка Обрадовића, нападајући поједине факултете и професоре, руше углед српског образовног система. ,,Ти напади су посебно усмерени на Мегатренд универзитет, на коме је министар Стефановић завршио основне, мастер и докторске студије. Та високошколска установа постоји 30 година и један је од пионира приватног образовања у Србији. Она је стекла међународни углед и признања далеко пре него што је Стефановић био њен студент, тако да су приче о спрези власти и Мегатренда бесмислене“- истиче Ђурђев. Председник Српске лиге сматра да више није само реч о министру Стефановићу, који је већ навикао да живи и ради суочавајући се готово свакодневним увредама. ,,Ако кажете да је један факултет фалсификовао нечију диплому, ви тиме шаљете катастрофалну поруку послодавцима у земљи и иностранству код којих раде или ће радити студенти тог факултета. Очигледно је да господин Обрадовић не осећа ни мрву одговорности приликом изношења овако паушалних изјава, јер би у супротном знао да на тај начин вређа хиљаде студената који су своје дипломе стекли на Мегатренду“- подвукао је Ђурђев.

Осврћући се на наставак прљаве кампање коју Бошко Обрадовић води против министра Стефановића, Ђурђев је истакао да је реч о човеку који оптужује председника Александра Вучића да о свему одлучује и да се у све разуме, а заправо се он тако понаша. ,,О валидности нечије дипломе или нечијег доктората одлучује стручна комисија. Човек који није завршио докторске студије је дао себи за право да прозива оног ко их је завршио. Ни он, а ни већина људи окупљених око њега једноставно нису компетентни да расправљају о нечијем докторату, иако они мисле да то јесу“- додао је Ђурђев. За Ђурђева се посебно опасним чини тзв. Антикорупцијски тим Двери. ,,Имам утисак да Бошко Обрадовић даје себи за право да гради некакве паралелне институције у држави Србији. Његов антикорупцијски тим може се бавити евентуалном корупцијом унутар њихових редова, док су за тај посао у нашој земљи задужене њене званичне институције“- навео је Ђурђев. Председник Српске лиге је за крај додао да ни сам Обрадовић више није уверен у истинитост својих тврдњи. ,,Двери су позвале министра Стефановића да, уколико су њихови наводи тачни, одмах поднесе оставку на своју функцију. Уколико су. Дакле, они износе озбиљне оптужбе на нечији рачун, а да притом ни сами нису сигурни у њихову истинитост. То је скандалозно, али и опасно“. – јасан је Ђурђев.