ВАЦИЋ: Црногорци и Хрвати славе 10 и 30 година постојања своје „нације“, а Срби су овде од Винче

Председник Српске деснице Миша Вацић гостовао је на ТВ Хепи где је говорио о ширењу Српске деснице на велики број општина у Србији. Подсећамо, Српска десница недавно је основала одборе у Краљеву, Рашки, Медвеђи, Лебану, Бојнику и Тителу.

Говорећи о десничарској идеологији и српском родољубљу Вацић је направио јасну разлику између те и екстремних идеологија које бујају у земљама у региону, а превасходно у Хрватској где је у експанзији неосуташки покрет.

Говорећи о српској историји Вацић је показао да је присталица аутохтонистичке историјске школе која је све прихваћениjа у Србији, а која указује да су Срби староседeоци Балкана.

– Хрвати и Црногорци обележавају 10 или 30 година постојања своје нације данас, а Срби су то радили пре хиљаду година. Историјска чињеница је да су на овом простору живели Хелени и касније су досељени Арбанаси, а пре тога били су Срби од почетка, од винчанске цивилизације – објаснио је Вацић говорећи о нацијама које су последњих деценија настале одрицањем српског идентитета.

Правда