У Србији нема места за јавни линч

Председник Српске лиге Александар Ђурђев оштро је осудио нападе и увреде на рачун Драгана Ђиласа и његове породице и поздравио хапшење особе која се сумњичи да је Ђиласу претила. ,,Српска лига по ко зна који пут изражава забринутост и оштро осуђује прогон породица политичара, ма из које странке они долазили – владајуће или опозиционе.

Последње у низу је оно што се дешава са породицом Драгана Ђиласа. Претњама смрћу које су њима биле упућене на фејсбуку нема места у нашем друштву и држави“ – јасан је Ђурђев. Ђурђев је истакао да напади на Ђиласову супругу и децу имају за циљ да унесу страх и немир у њихову породицу.

,,Сви ми који се бавимо политиком знамо колико је тешко сачувати породицу од очију јавности. Нажалост, овакве ствари се пречесто дешавају у нашој земљи. Превише је оних који сматрају да могу на некој друштвеној мрежи написати најстрашније увреде или претње и за то проћи некажњено“ – рекао је Ђурђев.

Он је похвалио рад припадника МУП-а који су пронашли осумњиченог и привели га лицу правде. Такође, напоменуо је да овом приликом жели да пошаље поруку свим својим колегама да, када је реч о заштити чланова породице политичара, сви морају имати исто мишљење.

,,Када су нападали чланове породице председника Александра Вучића Српска лига је била међу првима који су то оштро осудили и указали на то да ће толерисање такве праксе од стране неких довести до сличне ситуације у будућности. Нажалост, то се сада поновило у случају Драгана Ђиласа.

Хајде да сви радимо на томе да такве ствари постану прошлост у Србији“ – закључио је Ђурђев.