Пентагон покреће истрагу о НЛО – плаше се да нису руски или кинески!!!

Члан америчког Одбора за државну безбедност Марк Вокер тражи да америчка морнарица расветли пријављене сусрете са чудним објектима на мору, који се крећу у потпуној супротности са законима физике — и да се утврди представљају ли опасност за националну безбедност.

Опсесија „неидентификованим летећим објектима“ добила је конкуренцију појавом неидентификованих суперсоничних објеката на мору.

„Морамо да утврдимо да ли ти објекти представљају опасност за националну безбедност“, истиче Вокер.

Извештаји капетана америчке морнарице који су видели чудне објекте који пркосе законима физике и крећу се хиперсоничном брзином, и то без видљивих мотора, подстакли су америчке званичнике да затраже појашњење.

Члан одбора за безбедност Марк Вокер написао је писмо министру морнарице Ричарду Спенсеру, тражећи од њега да додатно расветли — да ли је у питању напредна руска или кинеска технологија — или је у питању нешто друго?

„Забринути смо због тога, морамо да знамо са чим се сусреће наша морнарица“, изјавио је Вокер за „Фокс“.

Иначе, пре две године, америчка Влада је коначно признала да је својевремено покренула Напредни програм за идентификацију НЛО, који је, наводно, укинут.

Међутим, Пентагон је потврдио да одељење и даље рутински истражује НЛО, наглашавајући да „неидентификовано“ — не подразумева аутоматски — ванземаљце.

Фото јутјуб

Спутник