Вулин: Наше наоружавање је у функцији мира

– Донација је веома важна, јер Војска Србије осваја још једну способност а и због тога што наше извиђачке јединице добијају модерно возило које је у складу с највишим светским стандардима, рекао је министар одбране Александар Вулин у Првом дневнику Радио-телевизије Србије, поводом донације руских оклопних возила Републици Србији.

Говорећи о карактеристикама нових оклопно-извиђачких возила БРДМ 2МС, министар одбране је поручио да је такође веома важно да добијете возило које може да заштити ваше људство и да сте тада у стању да кажете да је ваша армија „далеко снажнија, опремљенија и да ће јединице безбедније обављати своје задатке“.

Према речима министра Вулина, деценијама уназад се нису обезбеђивала ни нова средства ни средства највише светске категорије за Војску Србије.

– Добићемо потпуно нове хеликоптере који су најквалитетнији на свету у својој класи. Очекујем да ће до краја године, најкасније почетком идуће године, бити достављено четири хеликоптера Ми-35 и три Ми-17. Биће још средстава у складу с војно-техничким споразумом и могу с великом захвалношћу и поносом да кажем да се споразум нашег врховног команданта Александра Вучића и врховног команданта Оружаних снага Руске Федерације председника Путина у потпуности спроводи и да се спроводи у складу с роковима и без икаквих проблема између наше две земље, нагласио је министар одбране.

Наше наоружавање у функцији мира

– Политика војне неутралности коју заступа председник Вучић је политика која нам омогућава да сами доносимо одлуке и да се снабдевамо, наоружавамо и опремамо тамо где ми мислимо да је потребно, рекао је министар одбране Александар Вулин у Првом дневнику Радио-телевизије Србије, коментаришући саопштење НАТО алијансе о донацији руских оклопних возила Републици Србији.

– Србија је значајан и поуздан партнер. Србија није никаква терористичка територија, као што би на „Косову“ да направе некакву паравојску. Србија је озбиљна и цењена земља која има право да се наоружава и свако може да буде сигуран да је наше наоружавање, као што је рекао председник Вучић, само у функцији мира. Што смо снажнији, рат ће бити даљи од нас. Ми се тако и понашамо. Стабилна, сигурна и снажна Србија је гарант да ће Балкан бити у миру. Слаба и настабилна Србија не може да гарантује мир ни себи а ни другима. Ми гарантујемо мир на Балкану, поручио је министар Вулин.