Генерал Милан Мојсиловић посети Руској Федерацији

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у службеној посети Руској Федерацији, током које је имао сусрет са начелником Генералштаба Оружаних снага земље домаћина генералом армије Валеријем Герасимовим  присуствовао отварању „Међународних војних игара 2019“.

Током сусрета са генералом Герасимовим разговарано је о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, као и о даљем унапређењу војне сарадње Републике Србије и Руске Федерације. Том приликом је потврђена спремност за наставак свестране сарадње у областима од обостраног интереса.

Начелник Генералштаба је захвалио генералу Герасимову на помоћи Руске Федерације у опремању Војске Србије, истичући да ће наша војска наставити да развија своје способности у сарадњи са свим партнерским државама.

У парку „Патриот“ код Москве, генерал Мојсиловић је присуствовао церемонији свечаног отварања „Међународних војних игара 2019“ и на полигону „Алабино“ пратио прву трку у дисциплини „Тенковски биатлон“ у којој се такмиче и припадници Војске Србије.

Министарство одбране Републике Србије