Након одговора српских политиколога, Израелски амбасадор у Хрватској променио став

Храбром одговорима млади политиколози су успели да промене становиште Његове Ексцеленције амбасадора државе Израел у Републици Хрватској Илана Мора о карактеру догађаја Олуја. Вођени жељом да се темељ непобитно важних историјских чињеница у периоду Другог светског рата и деведесетих година и судбине коју је српски народ доживео не мења, ови млади родољуби су показали да се њима не да манипулисати.

Како то увек бива, када истина незадрживо покушава изаћи на видело, њихови твитер профили су за мање од 15 минута конкретних објава, постали објекат сметњи у функционисању твитер налога и резултирали привременим паралисањем функционалности, па су твитови обрисани.

Надајмо се да ће овај иновативан чин одговорности, подстаћи да и поред амбасадора Илана Мора, званичници у влади и председништву Републике Хрватске размисле о свом ставу и карактеру догађаја који називају “Дан побjеде” и трудити се да у непосредној будућности, не само неутралишу негативне реперкусије Олује, већ и да се угледајући на Србију, дају допринос у очувању регионалног мира и стабилности, што негирањем језивог погрома који се десио 04. 08. 1995. године свакако не чине.

 

Аутор Марко Радоњић