Америка не може да наређује Вучићу и зато мора да сарађује са њим

САД коначно цене став Србије јер је она политички јединствена.

,,САД су коначно индиректно признале да се статус КиМ не може решити без учешћа Србије“ – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев. ,,Сједињене Државе су 2008. године признале независност тзв. Косова без икакве консултације са званичним Београдом. То није био само показатељ њихове моћи, већ и наше немоћи. То је производ политике оних који данас нападају председника Вучића. Оних који су дозволили погром Срба са КиМ, оних који су изгубили Црну Гору на референдуму 2006. и, на крају, оних који су немо посматрали признање косовске независности 2008.“ -подсетио је Ђурђев. Он додаје да председник Вучић у немогућим условима постиже огромне резултате када је реч о косметском проблему.

,, САД, које су све ове године беспоговорно браниле пуну независност КиМ као једину опцију за столом, сада су спремне да саслушању Вучића у њиховом дворишту. То је зато што су Срби коначно добили политичког лидера који је способан да окупи целу нацију зарад одбране виталних државних интереса. То могу само лидери који ситуацију сагледавају из ширег угла, а само такви политичари и могу бити амерички саговорници“ – категоричан је председник Српске лиге.

Фото јутјуб

Ђурђев напомиње да Вучић никада није рекао да ће одустати од борбе за КиМ, нити да ће пристати на било какве ултиматуме и притиске.

,,Опозиција, која моли Бога да Вучић призна независно Косово како они сутра не би морали то да ураде, сада осуђује његове потезе. Говорили су да је Бриселским споразумом признао независност КиМ, иако су они покренули преговоре. Ситуација на терену је потпуно другачија. Вучићева Србија је издејствовала 15 повлачења признања тзв. косовске независности и довела САД у ситуацију да тражи прекид те кампање, али и да призна да Србију коначно види као саговорника. Ниједна међународна организација више не жели да прими лажну државу Косово у своје редове. Ко је ту издајник, а ко се бори као Давид против Голијата, народ је показао у више изборних циклуса.“ – истакао је Ђурђев.

Наш саговорник је закључио да су повећане таксе које су и даље на снази црвена линија преко које, упркос огромним притисцима, Вучић не жели да пређе. Такав став ће, убеђен је Ђурђев, донети државотворне плодове већ у блиској будућности.