Војвођанска партија: Бојкот избора би продубио Вучићеву свевласт

Председник Војвођанске партије Александар Оџић је данас оценио да би бојкот избора једног дела опозиције „сасвим сигурно продубио нарастајућу диктатуру једног човека“.
То би, на дужи временски период, сматра Оџић, омогућило „актуелном режиму да неометано не само врши власт, него и да с лакоћом донесе дуго најављивани нови Устав Србије, па тиме и читаву државу правно-формално присвоји као своје власништво“.

„Ако је неко мишљења да ће актуелни режим, уз све оправдане критике изборних услова, слободе медија и самог изборног процеса, дозволити да бојкот на било који начин успе, онда не само да је политички незрео, него својом непромишљеношћу наноси штету читавом друштву“, казао је Оџић у писаној изјави.

Он је упитао како део опозиције мисли да не учествује на изборима, а да буде присутан на бирачким местима и евидентира неправилности, да има увид у резултате гласања и да пред домаћом и међународном јавношћу оспори резултат избора.

„Бојкот избора је легитимна политичка одлука која може да донесе одређене резултате, али само у ситуацији политичко-идеолошког јединства опозиције, и кључног, унапред припремљеног одговора на питање: Шта након избора?“, сматра Оџић.

Он је казао да део опозиције који позива на бојкот, не схвата да „удаљавањем опозиционих бирача од бирачких места, легализује и легитимизује актуелни режим“, те „не треба да нас чуди Вучићева свевласт“.

Оџић је додао да „они у Војводини нису у ситуацији да бојкотују било шта, а поготово војвођанске изборе“.