Хватска: Чим су Русија и Србија заједно, екстремисти региона пуштају се са ланца!

Западним центрима моћи и њиховим експонентима — Хрватској, Босни, Црној Гори и Македонији смета пријатељство Русије и Србије. Ако је Србија у добрим односима са Русијом, онда се са ланца пуштају десничари у Загребу и Сарајеву. Ако су Србија и Русија у лошим односима, онда тих сукоба нема, каже за Спутњик Горан Шарић.

Контроверзни хрватски историчар и теолог Горан Шарић открио је за Спутњик шта је Хрватска добила друговањем са ЕУ и НАТО, до када ће се Црногорци одрицати своје историје и идентитета, али и који ће епилог добити дешавања на Косову.

Наш саговорник, који не крије да му је отворено прећено смрћу због ставова и честог стављања на страну Срба, прокоментарисао је изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, која је рекла да је „победом у ’Олуји‘ Хрватска досањала свој сан“.

„Можда је она свој сан досањала. Међутим, када видимо да је из Хрватске побјегло око 400.000 младих људи, одите од Истре до Дубровника, свугдје пише ’потребан радник‘. Да нема радника из Србије, да нема радника из Босне и из других земаља, Хрватска не би могла задовољит своје потребе у туризму. Пропала је бродоградња. У Ријеци је некад то бродоградилиште било највеће на свијету. Данас је то највећи губиташ на свијету. И тако даље. Значи, ако је то сан, то је сан можда те малобројне елите која је на власти, која добро живи управо од ’Олује‘ и од тог наратива, који је антисрпски, који је непријатељски и који онда њима осигурава њихове привилегије“, истиче Шарић.


Интермагазин