Знају Срби ширу слику – сећају се и АУ монархије, а и Хитлера!!!

Амерички амбасадор Кајл Скат пренео је на дигиталном самиту који се одржава у Београду искуства која је имао од како је отворио налог на друштвеној мрежи твитер, те послао поруку захвалности “хејтерима” који су му, каже, говорили свакакве ствари на мрежи, али су, читајући његове поруке, посредно, свакако пратили и политику САД.

Скат је током обраћања био ироничан, па је тако коментарисао да је добијао разне “савете” у вези каријере, шта треба да ради, где треба да иде, и шта треба да једе, а реч је заправо о увредама које су му стизале испод његових објава на твитеру.

“Једи бре г…, узмите му 20 литара крви (коментар испод фотографије на којој се види да добровољно даје крв). Иди кући, умри, иди у 3ПМ, опсовали су ми мајку и написали како треба да изгледам (фотографија на којој су му доцртали бркове). За ово време колико сам на твитеру, моја кожа је постала тврђа од седла”, рекао је Скат.

“Свим хејтерима, хвала вам што сте нашли времена да ме псујете, рекли да идем дођавола, да идем у Аризону. Хвала што сте нашли времена да прочитате моје поруке. Мој посао је да осигурам да чујете позицију Владе Америке”, поручио је Скат.

Он је оценио да су поруке које је добијао индикација реалности у Србији, наводећи да су сећања из деведесетих још свежа, као и да се јавност бомбардује сваког дана информацијама против САД.

Скат је казао да је на друштвеним мрежама покушао да прича о проблемима и да преко њих истакне оно што традиционални медији изостављају, али и да на тај начин добије повратну информацију.

“Није мој посао да ме воле, већ да предстаљам САД у Србији и да наша порука може да се чује. Није то увек једноставно. Многи у Србији верују да је мржња према Америци добар посао, јер се свакодневно бомбардују лажима који се тичу Америке, запада и ЕУ. Не мислим да то чини услугу интелигенцији српског народа, а због тога се ми суочавамо са разним изазовима”, рекао је Скат.

Међу изазовима је навео да некада треба пренети „компликовану поруку, која се супроставља елити“.

Скат је казао да осећа да је прича између САД и Србије увек недовршена, посебно истичући да однос Америке и Србије није почео деведесетих и да Србија није основана у ери Милошевића, те да треба подсетити Србе на ширу слику.

Како је рекао, две земље имају дубоку и поносну историју, што заједничку, што појединачну, те навео да “Срби нису увек били злочинци, нису увек били ни жртве”.

Указујући на важност и улогу Србије у свету, Скат је најавио видео “Ви сте свет” који се емитује у различитим медијима, а реч је о кампањи која за циљ има унапређење односа Србије и САД.

На дигиталном самиту, Скат се осврнуо и на своје почетке, рекавши да тада нису постојали компјутери и да су се дипломате углавном састајале “иза затворених врата”.

Сада је, каже, задовољан, јер свет дипломатије може да се подели са публиком.

Када је реч о његовим првим корацима у свету твитера, Скат је рекао да је желео да није желео да дели “тупе” поруке које се иначе деле, већ је желео да буде искрен када говори о политици, али и о свакодневном животу.

Интермагазин