Микела Телатин шефица Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Микелом Телатин o наставку сарадње на пројекту „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“.

Министар Ђорђевић рекао је да су до сада успешно завршене три фазе пројекта уз помоћ којих је добијено неколико препорука за реорганизацију начина рада центара за социјални рад и професионалне компетенције запослених у центрима за социјални рад на територији Републике Србије. Како каже, тиме су постављене основе за реорганизацију посла у свим центрима за социјални рад на територији целе Србије.

Фото јутјуб

„Наредни кораци ка остварењу иницијалног пројекта, који би као резултат имао потпуно реконструисан систем социјалне заштите и центре за социјални рад по мери грађана, јесу анализа категорија центара за социјални рад, имплементација предлога мера за побољшање социјалне заштите, као и инфраструктурни радови у центрима за социјални рад са истим циљем“, истакао је Ђорђевић и додао да је овај пројекат веома значајан, како за Министарство тако и за све грађане Републике Србије.

Министар је захвалио УНОПС-у на значајној и континуираној подршци када су у питању залагања Републике Србије да се свим њеним грађанима обезбеди квалитетан систем социјалне заштите и побољшају услови живота.

Фото јутјуб

Шефица УНОПС-а Микела Телатин истакла је да је задовољна досадашњом сарадњом са Министарством као и резултатима прве три фазе пројекта и додала да је УНОПС спреман да настави сарадњу и пружи адекватну подршку у наредним корацима. Такође, истакла је велико задовољство због пружене могућности да учествују у овом пројекту који ће свим грађанима Србије побољшати квалитет живота кроз реконструкцију центара за социјални рад и побољшање квалитета у пружању услуга социјалне заштите.