НАЈВЕЋЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА: Десничари улазе у власт!

Ја сам потпуно самоуверен у прелазак цензуса и сјајан резултат, рекао је за ЈУГпресс председник Српске деснице Миша Вацић.

„ Ово су први избори на које Српска десница излази и недвосмислено ћемо показати да смо ми снага будућности, тачније то ће показати грађани Медвеђе“, рекао еј он.

За Вацића није спорно присуство великог броја људи који нису из Медвеђе , у време предизборне клампање и на дан избора.

Kаже да је то „најбољи начин да се пружи подршка својим кандидатима“.

На питање да ли постоји уопште дилема са ким ће правити постизборну коалицију, Вацић је рекао да „нема дилеме да ћемо бити део власти“.

На питање да ли ће правити коалицију и са албанским странкама одговорио је „Наравно. Овде живе и Срби и Албанци и правићемо коалицију са свима који желе оно што је наш програм – струја, пут, вода…“

На питање да прокоментарише то што је објавио списак људи који примају помоћ из Црвенок крста у Медвеђи Вацић је рекао да је то урадио „зато што јавност треба да зна да постоји толико људи који тешко живе и да ниједно име са списка није откривено“.

„ Ниједан податак није приказан, не види се ниједно име. Премда је ово град који тренутно нема струју, често нема ни воде, путеви су катастрофални.“, рекао је Вацић.

„Ми смо кандидовали превасходно народу обећање да ћемо Медвеђи донети воду, струју, путеве, а није само ставр у томе“, рекао је Вацић.

НАЈВЕЋЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА: Десничари улазе у власт! 1

Он је додао и да „велики број људи који су на народној кухињи је нешто против чега се морамо борити“ и да је то урадио каоо би скенуо пажњу на програм Српске деснице који ће, каже „ омогућити да се људи запосле, да покрену своје бизнисе да не буду на казану Црвеног крста, да не буду на народној кухињи“.

На питање да ли је толики број људи на списку Црверног крста доказ да ти људи морају да гласају за власт јер им се представља да им они дају ту помоћ, Вацић је рекао да он не мисли тако.

„ Ти људи имају пуну слободу, овде су демократски избори, могу да глаасју и за нас, ми нудимо идеју“, рекао је и додао да „не даје власт помоћ, то ради Црвени крст, а то је независна организација и институција која је одвојена од система власти и локалне самоуправе, републике и било ког облика власти, то је нешто што је неутрално и помаже свим људима, без обзира да ли су Срби, Албанци или неке треће етничке припадности“.

„Нема злоупотребе података, све је по закону, апсолутно стојим иза потеза који сам урадио и сматрам да је добар, јер је у јавности скренута пажња да је толико велики број људи који су угрожени“, рекао је Вацић .

„Зато морамо да се бавимо управо оним што смо кандидовали у свом програму, а то је помоћ пољопривредницима, предузетницима, људима који хоће да раде и да сами стварају, а не да паразитирају на систему. Друга ствар, а зато сам уи овде у Медвеђи већ десет дана, да бих подржао своје пријатеље и саборце који су кандидати, јер они су кандидати испред програма који сам ја договорио са њима. Мени је тужно што на пример Шешељ није дошао да подржи своје радикале, јер очигледно га не интересује ни његова листа ни Медвеђа, али зато и сами људи са његове листе прелазе и јавно говоре да ће гласати за нас. Имате снимак који сам такође објавио где са малом девојчицом, ћерком, кандидат СРС-а каже ја гласам јавно за десницу и позивам све радикале да гласају за десницу. И зато са потпуном самоувереношћу тврдим да ћемо ми имати такав резултат који ће бити највеће изненађење ових избора. То је и зато што је народ у нама препознао искреност и жељу за променом тренутног стања, јер ми немамо начин нити намеру да било коме претимо нити можемо било кога да купимо, јер ми нисмо власт. Али, ми имамо снажну вољу да људи у овом граду коначно сви имају воду, струју и да не буде толико људи на казану народне кухиње“. На констатацију да је рекао да његови сарадници немају намеру да да прете људима и питање да ли то значи да власт прети људима Вацић је одговорио :“ Не, ја не мислим да власт прети људима, али сте ви поставили питање, јер сте ви сте рекли да људи морају да гласају јер им власт помаже. Ја мислим да не мора, да свако гласа по свом убеђењу. Овде нисам видео никакав притисак на грађане, ми смо опозиција и нигде, ни један једини притисак није био, осим од оних чудака који наводно бојкотују што им је оправдање из страха за свој неуспех, јер очигледно ће ови избори успети, само су они покушали овде да изазову инцидент, да вређају нас на нашем штанду. Ми смо тог дана од осам ујутру били на више локација, на штандовима у разговору са грађанима, ни један једини негативан коментар од грађана за неког нашег кандидата нисмо чули и онда дођу они бојкоташи и вређају… Пошто су видели да је тврдо, било им је „где бежиите“ да цитирам њховог лидерчића. Значи, поента је нема притиска, што они обмањују грађане да је овде притисак, него нико у Медвеђи неће за њихову настрану идеју. Они нису могли да нађу два човека да кандидују“.