Борба за Србију у Њујорку и борба против Србије у Београду

Председник Српске лиге Александар Ђурђев јавно се огласио поставивши питање коме је у интересу да износи лажне оптужбе на рачун Србије, лансирајући умоболне тврдње да Србија наоружава борце ИСИС-а у Јемену.

„Да ли је за лансирање ове језиве измишљотине сасвим случајно изабран тренутак када се министар полиције Небојша Стефановић бори да спречи пријем лажне државе Косово у Интерпол? Да ли су разне медијске испоставе удружене са тзв. српском опозицијом случајно изабрале данашњи дан да појачају своју кампању против актуелне власти, са невероватних више од 20 страница лажних објава против ње, у тренутку док председник Србије Александар Вучић води тешке разговоре у Њујорку не би ли заштитио интересе Срба на Косову и Метохији?“- упитао је Ђурђев.

Њему се, како сам истиче, чини необичним то што су се сви актери приче, здружени у подухват монтирања афере којом би дискредитовали министра полиције, прилично прославили по својој „љубави“ према српском Косову и Метохији.

„Главни актер звани Вук Јеремић је у српском народу упамћен по свом вајном питању које је поставио Међународном суду правде о легалности једностраног проглашења независности тзв. Косова и измештању преговора из Уједињених нација у ЕУ. На његовом несебичном доприносу независности тзв. Косова захвалио му се и Хашим Тачи лично. Разраду својих глупости потом је препустио самозваним медијским истраживачима, чија координаторка се, гле чуда, залаже за независно Косово, али и другим испоставама. Као појачивач сијасета лажи или шлаг на торту појавио се и Здравко Понош, чувени НАТО генерал“- прецизирао је председник Српске лиге.

Ђурђев упозорава да архитекте пропасти Србије марљиво зидају нову кулу лажи.

„Тек што су пласирали прву лаж о министру Стефановићу, она је разоткривена, али се нису ту зауставили, уследила је друга, трећа, четврта лаж… Ови мајстори манипулације држе се свог провереног принципа – да би одржао прву лаж, додај још 20 лажи и не осврћи се на то шта је истина или чињеница, само настави да лажеш, не признај да си слагао, лажи даље и даље“ – јасан је Ђурђев.

Председник Српске лиге признаје да је на почетку и сам мислио да ови људи можда само воде само своје политичке борбе за власт у Србији, али да сада, када види да улажу све и свашта не би ли убедили некога да, како то кажу, „Србија наоружава терористе“, мисли да ту има и нечег вишег.

„Зашто је мета баш Стефановић, зашто баш у тренутку кад настоји спречити тзв. Косово да уђе у Интерпол и колико уопште има перверзије у лажи да Србија наоружава ИСИС терористе? Да ли се таква болештина лансира да би прикрили повезаност власти у Приштини са ИСИС-ом? Још једном питам коме је то све у интересу? Србији сигурно није – закључио је Ђурђев.