Савез за Србију кочи одрживи развој Новог Сада

Председник Српске лиге Александар Ђурђев оценио је као скандалозне изјаве представника Савеза за Србију изречене током скупа против даљег уређења Лиманског парка у Новом Саду. „Људи из тзв. Савеза за Србију поново раде оно што једино умеју, а то је да плаше грађане Новог Сада фабрикујући ноторне лажи. Њима и даље смета сваки покушај владајуће снаге у Новом Саду да од њега начини боље и удобније место за живот свих нас. Ја их разумем, јер се они већ годинама налазе у ситуацији на коју нису навикли. Нови Сад који се развија је у њихово време био мисаона именица“ – рекао је Ђурђев.

Осврћући се на саопштење Савеза за Србију по коме градске власти планираном реконструкцијом Лиманског парка желе да бетонирају исти и тиме изврше „урбанистичко и еколошко насиље“, Ђурђев напомиње да иза таквих оптужби не стоји струка, већ безидејна политика опозиције. „Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је јасно истакао да су урбанисти планом детаљне регулације за Лимански парк предвидели да 9,91 хектара или 77,6% буде под зеленим површинама. Парк ће планираном реконструкцијом имати 35% више стабала него сада. План регулације парка се налази на јавном увиду и све је транспарентно“ – истакао је председник Српске лиге.

Ђурђев је упозорио да представници Савеза за Србију својим оптужбама да се иза пројекта реконструкције крије намештање профита инвеститорима терају из Новог Сада заинтересоване инвеститоре и у осталим областима.

„Представници тзв. Савеза за Србију поново својим неодговорним и политикантским изјавама нарушавају углед Новог Сада, града који у последњих неколико година бележи раст привреде, али и природног прираштаја. Тим људима се стално привиђају некакви сумњиви инвеститори са пуним коферима новца којим ће поткупити градско руководство. Ту се заправо ради о аутопројекцији, јер се све то дешавало у њихово време“ – уверен је Ђурђев. Коментаришући изјаве из табора Савеза за Србију попут „не дамо вам Лимански парк“, председник Српске лиге упозорава да је запаљива реторика последње уточиште истрошених политичара.

„Они нису власници Лиманског парка, већ су то грађани Новог Сада. Грађани Новог Сада им никада нису дали поверење да заступају њихове интересе, јер та франкенштајн коалиција никада није ни изашла на изборе. Иза њих стоје лажи и увреде, а иза Милоша Вучевића пројекти попут изградње новог Жежељевог моста и године успешног економског развоја Новог Сада“ – закључио је Ђурђев.