Медведев у Србији поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда

Премијер Русије Дмитриј Медведев ће током једнодневне посете Србији, у суботу, разговарати са нашим државним врхом, присуствовати Приказу способности Војске Србије „Слобода 2019.“, говорити у парламенту, положити венце на споменик „Смрт фашизму, слобода народу“, на Калемегдану и имати још низ активности.

Други човек Русије стиже у Београд поводом обележавања 75. годишњице ослобођења Београда, 20. октобра 1944.

Он ће, наводи лист, у друштву председника Србије Александра Вучића присуствовати свечаној академији у част страдалих, на којој ће бити приказан филм о заједничкој борби два народа у Другом светском рату.

„Новости“ пишу да се очекује да председник Владе Русије потврди чврсту подршку Москве очувању територијалног интегритета Србије.

Ова тема сигурно ће доминирати приликом тет-а-тет разговора са премијерком Аном Брнабић и првим човеком Србије Александром Вучићем, додаје лист.

Баш као и пре 10 година, када се као председник Русије обратио посланицима, Медведев ће у суботу, на посебној седници парламента, у присуству државног врха Србије и дипломатског кора, поново одржати говор.

Приликом обраћања пре једне деценије, он је говорио о храбром отпору фашизму, који нису пружиле ни многољудније земље, подсећају „Новости“.

У плану посете је и полагање венаца на Спомен-гробљу ослободлаца Београда и на Споменик Црвеноармејцу.

Медведев ће цвеће за пале борце оставити и на монументу на Калемегдану, а затим ће поздравити и грађане.

У делегацији Русије биће и министри који ће са колегама из Србије потписати споразуме, стоји у тексту „Новости“.

Интермагазин