ШИПТАРИ ТВРДЕ: Могуће је да чак и Рама повуче признање!

Са Kосова и Метохије и даље стижу критике албанског премијера Едија Раме због подржавања идеје „мини Шенгена“, па је тако аналитичар Kим Мехмети чак оценио да је Рама, због „јачања албанско-српског братства“, спреман да се одрекне и признања независности Kосова, као што су то учиниле и неке друге државе после лобирања Београда.

Kако наводи Инсајдери, Мехмети је оценио да је пројекат „мини балканског Шенгена“ штетан за националне интересе Албанаца.

Према његовом мишљењу, таква политика не помаже Албанцима у Прешеву, Албанцима на Kосову нити Албанцима у Македонији, преноси Kосово онлајн.

Реагујући на изјаву Едија Раме, који је поставио питање – како да се укине граница Kосова са Албанијом ако се Србија томе противи, Мехмети је рекао да се Србија свему противи, и независности Kосова.

– Одустанимо и од независности Kосова. Испунимо им жељу. Kако се ствари одвијају, уопште ме не би чудило ако би премијер Албаније једног дана зарад побољшања односа и јачања српско-албанско братства, не дај Боже, предложио укидање признања Kосова – закључио је Мехмети.

Интермагазин