Ти притисци и оптужбе говоре о исправности и снази српске политике

Председник Александар Вучић поручио је данас да притисци на Србију и оптужбе које долазе са различитих страна говоре о исправности и снази српске политике самосталности и независности.

Упитан како коментарише извештај Пентагона и упозорење њему због сарадње са Русијом и то у тренутку кад је, са других страна, критикован за погоршање односа са Русијом, те да ли ће Србија моћи да издржи притиске и шта ће предузети по том питању, Вучић је истакао да ће одлуке о Србији наставити да доносе грађани Србије, без обзира на разне притиске.

„Ти притисци и оптужбе из целог света — из Америке да смо блиски с Русима, а неки у земљи говоре како смо против Руса…Ја мислим да то довољно говори о исправности и снази српске политике“, рекао је Вучић и додао да је та снага у нашој самосталности и независности, у томе да сами доносимо одлуке.

„Неће у моје име доносити одлуке нико ни у Вашингтону, ни у Бриселу, ни у Москви, ни било где друго“, рекао је Вучић у Крагујевцу.

Он је рекао да одлуке о политици Србије доносе грађани Србије, и да то каже „с миром“, иако многи људи не знају како је тешко очувати независност и суочавати се са притисцима.

„Видео сам сијасет текстова како треба Вучићу запретити… Ви претите, а ми ћемо да градимо и радимо“, рекао је Вучић.

Додао је и да ће Србија наставити да сарађује са светом, додајући да ће ускоро са „америчким пријатељима“ бити потписани важни уговори за изградњу коридора недалеко од Крагујевца, те да иде у Сочи на састанак са Владимиром Путином.

„Сви ти текстови и сви притисци који се појављују, резолуције и декларације, говоре све што ја саопштавам сваког дана, а то говори о другачијој позицији Србије, важности Србије, снажнијој позицији, али и њеној независности и самосталној политици“, рекао је Вучић.

Подсетимо, медији су јуче објавили информацију о извештају Пентагона у којем се оцењује да је Србија најпопустљивије окружење на Западном Балкану Србија када је реч о руском утицају и констатује да је сарадња САД са нашом земљом у области одбране и даље компликована због тежњи Србије да остане војно неутрална и да не приступа војним савезима.

The US Capitol is seen in Washington, Wednesday, April 6, 2011, with the House of Representatives in the foreground, as Congress debates the budget. (AP Photo/Alex Brandon)

Интермагазин