Српска лига: Нови Сад позитиван пример борбе против беле куге

 

Нови Сад, 5.12.2019 –  Да је питање беле куге у Србији, која угрожава опстанак српског народа на овим просторима, озбиљан проблем са којим треба ефикасно да се бори свака локална самоуправа у нашој земљи, потврђује и позитиван пример Новог Сада, у коме ће од 1. јануара 2020. године 16.500 деце бесплатно, о трошку Града, боравити у предшколским установама – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).


Photo by Wayne Evans from Pexels

Захваљујући градоначенику Милошу Вучевићу и одговорној градској власти, Нови Сад ће дати велики допринос у заустављању негативног припродног прираштаја који је погодио, не само један град већ и целу Србију  – каже Ђурђев, додајући да је финансијска помоћ родитељима у Новом Саду доказ колики значај Град придаје бризи о својим грађанима и најмлађим Новосађанима, без којих нема будућности.

 

Треба напоменути, да овакви пројекти не би могли бити реализовани да нема нових инвестиција које су значајној мери допринеле рекордном износу градског буџета, а за шта је посебно заслужан градоначелник Вучевић који професионално обавља свој посао у интересу свих грађана Новог Сада – закључује Ђурђев.