Иранци ПВО системима у Сирији спремни да одговоре на напад Израела!!!

Oружане снаге Исламске Републике Иран распоредиле су један од својих система противваздушне одбране на територији Сирији како би спречила израелске нападе.

Како преносе локални медији, иранска војска је распоредила систем Бавар-373 у ваздушној бази Т-4 у сиријској провинцији Хомс.

“Неконтролисани напади Израела против проиранских снага у Сирији присили су иранску војску да инсталира противваздушни систем. Овај систем је један од најновијих система иранске ПВО, који како тврде стручњаци, подсећа на руски С-300, али је знатно прецизнији”, наводе локални медији и додају:

“Важно је напоменути да су ови системи инсталирани у бази Т-4 где су присутни и руски борбени авиони. Претпоставља се да би ово могло да натера Израел да престане са нападима, јер би у супротном и Русија могла да активира свој систем С-400, који би уништио непријатељску авијацију”.

Иран је недавно побољшао свој ПВО систем Бавар-373, а ово је први пут да ће бити примењен у Сирији.

“Иран има беспилотне летелице, као и крстареће и балистичке ракете, које лако може да употреби против Израела. Међутим, тешко да ће ишта од тога бити пребачено у Сирију”, навео је један војни извор и додао да размештање иранског ПВО система не представља претњу по Израел, већ да би заштитио проиранске снаге у Сирији.

Правда