Украјински амбасадор се пита: Зашто су посете Кримљана дозвољене у Србији

Украјински амбасадор Олександар Олександрович оценио је као провокацију посету Србији представника са Крима, који у Београду бораве са делегацијом Државне думе Русије. Он је изразио наду да се нико од представника српских власти неће састати са њима.

Украјинском дипломати није јасно ни зашто су те „посете уопште дозвољене у Србији, која подржава територијални интегритет Украјине“

„Србија не признаје Крим, као што Украјина не признаје Косово. Наше две земље су пријатељске и надам се да у будућности неће бити таквих провокација на рачун Србије и Украјине“, рекао је Олександрович, пренео је Б92.

Руска делегација, коју чине заменица председника Одбора Државне думе Русије за спољне послове, посланица с Крима Наталија Поклонска и заменик председника Савета министара Крима и стални представник председника Русије за Крим Георгиј Мурадов, јуче је посетила Скупштину Србије, а данас је у Руском дому одржана конференција „Београдски дијалог. Европски отворени форум: За конструктивне односе са Русијом и признање воље народа Крима“.

Спутник