Тампов кабинет: Србија ће имати подршку САД и да може очекивати још инвестиција америчких компанија

Потпредседник Скупштине Србије Владимир Маринковић састао се у Вашингтону са члановима кабинета председника САД Доналда Трампа, министром за енергетику Риком Перијем, министром за пољопривреду Сонијем Перђуом и министром за рад и запошљаваје Алексом Акостом.

Чланови кабинета пренели су став председника председника Доналда Трампа да је Србија једна од најважнијих земаља региона, да ће имати подршку САД и да може очекивати још инвестиција америчких компанија.

Такође, изразили су велико задовољство економским напредовањем Србије и лидерством у погледу обезбеђивања стабилности у региону.

Маринковић се раније састао и са шефом Републиканске партије у Конгресу САД Кевином Мекартијем, републиканским конгресменима Робертом Адерхолтом и Џом Моленаром, с којима је разговарао о развоју парламентарних односа САД и Србије.

Саговорници су истакли да је од фундаменталног значаја потписивање уговора за изградњу ауто-пута деоница Појате-Прељина Моравског коридора који ће бити први дигитални и најшири аутопут у Србији.

Маринковић је захвалио Кевину Мекартију на подршци и бољем разумевању које имају председник САД Доналд Трамп и његова администрација за Србију и њене легитимне интересе на Косову и Метохији, и истакао да је потребно још веће америчко ангажовање у циљу стабилизације региона и постизања мира, дугорочног и одрживог решања.

Маринковић је конгресменима упутио позив да дођу у Србију у што краћем року, како би постигли нове споразуме у области економије, образовања, енергетике и нових технологија.

Танјуг