СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ – ИЗБОР ЈЕ НАШ: Поводом одржавања црквено-народног сабора у Никшићу

Бања Лука, СНП – Избор је наш сматра да је црквено-народни сабор, одржан у Храму Светог Василија Острошког у Никшићу, показао јединство народа и цркве, да су они једно, и да нема те државе која може разорити Цркву, а народ учинити скупом појединаца, откинутим од духовног, историјског и животног коријена. Напротив, прије ће се десити да народ изгради државу коју ће вољети, а она ће знати заштитити истинске и непролазне вриједности.

Црквено-народни сабор је организован, како би била послата порука да је идеја отимања имовине СПЦ у Црној Гори, сулуда и да се тако нешто не покушава учинити.

Да ли је предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић поносан што је створио разлоге и ситуацију да се дигну мошти Светог Василија Острошког и донесу у Храм у Никшић?

Да ли би заиста предсједник Ђукановић био задовољан и срећан, када би разорио Српску Православну Цркву у Црној Гори? А не може да је разори.

Неки кажу да је предсједник Ђукановић визионар. Ако је то тако, онда слушајући поруке са сабора, не само да ће мислити на своју дјецу и нерођене потомке, већ ће своју пажњу и размишљање усмјерити ка смрти. И такво размишљање ће га навести на најбоље одлуке. Изабрати вјечност и љепоту, или „шкргута зуба“.

Иако је спријечен долазак великог броја вјерника из Републике Српске и Србије на сабор у Никшићу, а Српски члан у Предсједништву БиХ, Милорад Додик, то назвао чином непоштовања и лошом поруком за регион, нису могли спријечити да велики број вјерујућих из региона у молитви и преко ње буду са свима онима који су на Сабору, а из Бања Луке да се каже, живјела Црна Гора, Српска и Србија, живјели Срби. И нека буде мир на земљи и добра воља међу људима.

 

Дане Чанковић

Предсједник СНП – Избор је наш