Биљана Релић: „Вредно радимо за олимпијску визу“

Биљана Релић: „Вредно радимо за олимпијску визу“

Шампионка Европе у једноседу на 200 и двоседу на 500 метара, Биљана Релић припреме за предстојећу сезону започела је у Панчеву.

Релићева тренира три пута дневно: двапут у теретани, док је трећи тренинг на ергометру.

Ускоро улазимо у олимпијску годину и сви радимо пуном паром. Радимо у теретани, а пошто нам је сада снага најбитнија, доста су јаки и интензивни тренинзи. Мени лично, искрено, не прија превише овај период јер смо стално у затвореном тако да једва чекам припреме у Турској„, искрена је Биљана.

Према плану тренера Биљана после новогодишњих празника треба да промени план и у тренинг на ергометру почне да убацује краће деонице које ће је на најбољи начин припремити за веслачке припреме.

Мени је 500 метара дужа деоница, али се трудим да што више издржим овај период рада да бих била што квалитетнија у сезони„, наглашава Релићева.

Биљана је у двоседу на 500 метара са Маријом Достанић шампионка Европе за млађе јуниорке и планира да са истом партнерком избори место у националном тиму и визу за Олимпијске игре у Токију на континенталним доквалификацијама.

И Марија и ја вредно радимо и надам се да ћемо се укомбиновати и да ће тај чамац добро ићи и да ће нам добро ићи и да ће нам све лећи као и сваке године јер весламо заједно скоро шест година. С обзиром да смо ове године узеле злато на Европском првенству, мислим да имамо велике шансе да изборимо Олимпијску визу и томе надамо и вредно радимо за то„, искрена је Биљана.

Цео разговор са Биљаном Релић можете погледати на Јутјуб каналу.

Кајакашки савез Србије