Брод либијске националне армије приморао је италијански брод да промени правац и крене ка Бенгазију!

Морнарица Либијске националне армије коју предводи маршал Халифа Хафтар у недељу је задржала италијански брод који се кретао ка луци Мисрата, која је под контролом Владе националног споразума, и спровеле га у Бенгази ради провере и испитивања посаде, изјавио је за Спутњик портпарол команде поморских снага ЛНА Али ел Сабит.

„Брод који припада Либијској националној армији приморао је италијански брод да промени правац и крене ка Бенгазију у складу са наређењем команданта штаба либијске морнарице о забрани уласка у луке Мисрата и Хомс. Тренутно је посада брода на испитивању, а брод се претреса“, истакао је представник ЛНА.

Према његовим речима, брод из Италије је комерцијални. Ел Сабит је објаснио да ће, уколико се током претреса брода пронађе оружје, његова посада бити под истрагом, а уколико се на броду не нађе ништа забрањено, пловило ће бити пуштено и присиљено да изврши истовар у Бенгазију.

Раније је Либијска национална армија Халифе Хафтара издала упозорење у вези са уласцима у луке Мисрата и Хомс, на шта је Влада националног споразума у Триполију изјавила да су те луке под њиховом контролом, раде нормално и да нема забране уласка у њих.

Интермагазин