Вучић – Ђукановић – без могућности проналажењу решења!!!

Председници Србије Александар Вучић и Црне Горе Мило Ђукановић сусрели су се вечерас у Израелу, сазнаје „Блиц“. Двојица председника бораве у овој земљи поводом обележавања Међународног дана сећања на Холокауст.

Незванично, Вучић и Ђукановић дуго су током званичне вечере разговарали о свим важним питањима у међусобним односима Србије и Црне Горе.

Вучић је ексклузивно за „Блиц“ рекао да је разговор био тежак и комплексан.

– Дуго смо разговарали о положају српског народа и о недавно усвојеном Закону о верским слободама у Црној Гори и сагласили смо се да су наша становишта и позиције веома удаљене, и да по тим питањима није могуће постићи заједнички став – каже Вучић.

Двојица председника сагласили су се да разговоре ускоро наставе.

– Истовремено, разговарали смо као цивилизовани и одговорни људи свесни да Србија и Црна Гора никада не смеју да буду антагонизоване једна другој и да је неопходно да у најкраћем могућем року наставимо разговоре који би водили даљем спуштању тензија и проналажењу решења – рекао је Вучић.

Евроинтеграције су такође биле тема.

– Говорили смо и о европском путу Србије и Црне Горе и договорили и већу координацију у будућим наступима пред европским институцијама, као и наставак разговора о већој слободи и брзини протока роба, људи, капитала и услуга у нашем региону – казао је Вучић.

Блиц