Сулејман Спахо: Поносан сам што сам Србин!

Наше друштво има за циљ да едукује што више грађана Србије који се декларишу као Срби муслиманске веросповести, као da и ширi историјскe чињеницe о овој популацији – поручује Сулејман Спахо, дугогодишњи народни посланик у парламенту Србије, данас предсједник НВО „Удружење Срба муслиманске вероисповести“.

Друштво које предводи има за циљ да едукује што више грађана Србије који се декларишу као Срби муслиманске веросповести, као и да шири историјске чињеница о овој популацији“ – казао је Спахо српским медијима.

Такође, навео је он, циљ НВО коју представља је „да приближи сарадњу са браћом Србима, ма које вероисповести они били, и да остварујемо заједничке интересе у складу са Уставом Републике Србије“.

„Нормално да ћемо као дрштво више обратити пажњу на своје чланове где ћемо им пружати стручну правну помоћ, и решавати проблема социјалне и економске природе. Пробаћемо да разговарамо са верским заједницама и са њима покушати да решавамо и добијемо њихово мишљење о овим историским чињеницама. Желимо да објавимо књиге и друге публикације о питању Срба муслиманске вероисповести у XX веку. Такође, организоваћемо израду стручних радова у области подизања патриоске свести целокупног Српског националног корпуса“ – истиче Спахо.

Покушаћемо, вели, да овај наш став, да смо сви Срби, буде прихваћен, да би се увећао српски национални корпус, што би и створило основу за заједништвом без мржње на овим просторима.

„Ми као друштво мислимо да једино у братском заједништву са браћом Србима можемо опстати на овим нашим вековним просторима.
Ово је за нас историјски корак да учврстимо јединство међу људима били они православци, муслимани, католици или атеисти.
Свесни смо да морамо уложити много труда и времена да се наше идеје остваре, време ће показати да ли смо колико-толико исказали да смо на правој страни, на страни помирења и свеукупног благостања међу нашим грађанима, да избацимо мржњу која тиња вековима и која нам је донела све невоље од беде и сиротиње, па до проклетих ратова где је ударао брат на брата“ – подвлачи бивши посланик СРС у Скупштини Србије.

Желимо, закључује овај Лозничанин, да слободно кажемо комшији да смо Срби, а да нас он не посматра са неверицом, да кажемо на сваком шалтеру да смо Срби и да будемо прихваћени, а не да нас са посмехом гледају.

“ Ако то успемо, наша мисија је успела“ -закључује Спахо.

Фото јутјуб

Ин4С