СД: Ми радимо по закону, а ви?

У најновијем рату саопштењима ЈС и СД, огласила се и Десница, чије саопштење преносимо у целини.

– Иако нерадо, Градски одбор Српске Деснице принуђен је да саопштењем за јавност одговори на све нападе које на нашу странку организује одбор ЈС-а у Врању.

Најпре, због јавности, мора да буде јасно – Бобан Петковић је био запослен у ЈУ Народни универзитет у Врању по основу уговора о раду на одређено време ради замене привремено одсутне раднице Ј.Н, до њеног повратка са боловања, почев од 11.11. 2019.године.

Ј.Н. је користила трудничко боловање, а 30.01.2020. године послодавцу је доставила дознаке за јануар 2020. године и поднела захтев за коришћење другог дела годишњег одмора за 2019.годину, у трајању од 5 радних дана.

С обзиром да је Ј.Н. користила трудничко боловање, као и да има право на коришћење годишњег одмора, послодавац је поступио у складу са законом и свим позитивно правним прописима и запосленој решењем одобрио коришћење годишњег одмора у наведеном периоду.

Повратак радника са боловања није дефинисан уговором, а у овом случају запослена има право да прекине трудничко боловање у било ком моменту.

Прекидом трудничког боловања, основ за даље ангажовање Бобана Петковића престаје по сили закона.

Директорка ЈУ Народни универзитет, члан Српске Деснице, све је радила по закону, али то, изгледа, некоме смета.

Српска Десница подсећа и да су многи радници добили отказ истог момента када је ТОВ преузета од стране ЈС.

Сви ти радници су имали решења до краја 2018.године, а ступањем Весне Петровић на место директора ТОВ, под утицајем Дејана Манића, они добијају отказе, и то незаконите.

Затим, 2019. године, једини правник ТОВ и бивши директор те установе, бива отпуштен као технолошки вишак без икаквих основа, иако је био запослен на неодређено време.

На његово место запошљена је Биљана Грујев, чланица ГрО ЈС Врање.

Од момента преузимања ТОВ од стране Јединствене Србије, отказ је у тој фирми добило 11 запослених на неодређено време, последњи међу њима је Небојша Арсић.

Сви запослени су поднели тужбе за поништај решења о незаконитом отказу уговора о раду.

По одлуци о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе Врање, ТОВ има 25 радника, а стварни број запослених је 19.

Српска Десница јавно пита: зашто ова фирма сваког месеца пријављује 25 радника, а исплаћује само 19? Где иде остатак новца грађана?

Бахатост у раду је карактеристика првог човека ГрО Јединствене Србије у Врању који је више пута оптуживан за мобинг, сексуално узнемиравање радница фирми којима је руководио и којим руководи.

Поставља се питање да ли је ово начин на који ће се први човек ГрО ЈС у Врању борити за сваког грађанина града Врања?

Српска Десница као млада партија, само жели да ради и да доприноси својим радом, бољитку локалне заједнице и грађана.

Уосталом, иду избори, па ће се видети у кога народ има поверење.

Само, шта ће бити тада, када више нико неће моћи да се крије иза неког већег и моћнијег? – каже се у саопштењу.

НИВ