СКАНДАЛ: Мигранти групно претукли Србина, казна само 5 дана затвора, док су медији прећутали случај! (ФОТО)

Како наводи информативни портал Дневна газета,

Мигранти Анис Омар из Либије, Мухамад Саид држављанин Палестине и Амин Вахаб из Ирана су у месту Љубовија које припада општини Лозница 25.03.2018. године око 04:15 ничим изазвани напали и претукли грађана Србије Милоша Ковачевића, за шта су двојица добили казне казне од 10 дана затвора, а један је кажњен са само 5 дана затвора. Скандал је изашао у јавност након објављивања исцепане пресуде коју су грађани пронашли на улици, што је изазвало огорчење на друштвеним мрежама.

Група миграната пришла је вратима аутомобила и почели су да их ударају, док су се у колима су се налазили Милош Ковачевић и Јовица Филиповић. Након ударања Ковачевић је изашао из аутомобила након чега му је „дете избеглица“ малолетни Махамад Саид задао ударац у пределу главе, након чега је Милош Ковачевић пао на асфалт, а затим су га сва тројица миграната тукла док је лежао беспомоћно на асфалту.

Повреде које је Ковачевић добио заведене су у Дому здравља Љубовија.

Тројица мигранта осуђени су за ремећење јавног реда и мира, на основу члана 43 става 1 истоименог закона.
Анис Омар из Либије (рођен 1999. године) и Амин Вахаб из Ирана (рођен 1993. године), осуђени су за брутални напад на само 10 дана затвора. Обијица су Србију ушли илегалним путем.

Мухамад Саид држављанин Палестине (рођен 2001. године) који је малолетно лице, то јест такозвани „дете избеглица“ осуђен је на казну од само 5 дана затвора, иако је био иницијатор напада.

Саид је Ковачевића први ударио у главу након чега је пао на асфалт, а бесумучном пребијању су се након тога прикључила друга двојица миграната.

Фотографије исцепане пресуде у целости можете погледати овде:

Izvor: dvevna gazeta

Foto:dnevna gazeta/Wikipedia