Власти у Казахстану први подвргли педофила хемијској кастрацији!!!

До тога је дошло неколико месеци након усвајања новог закона, који ову методу примењује за кажњавање педофила.
Званичници су саопштили да је неименова особа у Туркестанском региону, према овоме закону под надзором представника Министарства здравља примила инекцију којом се врши хемијска кастрација.

Казахстански председник Нурсултан Назарбајев је донео одлуку да се више од 25.000 долара издвоји за 2.000 инекција, којима ће бити подвргнути педофили који су нападали децу.

То је на конференцији за штампу изнела Љазата Актајева, заменик министра здравља.

По усвајању закона, сенатор Бирганим Аитимова је рекла да ће се кастрација примењивати тако што ће се једнократним давањем инекције, а заснована је на потреби да се спречи извршење сексуалног насиља над децом.

Просто речено, примена инекције ће бити обавезна два пута годишње како би се осигурало њено сигурно дејство. До сада је за ова кривична дела била предвиђена казна до 20 година затвора. За разлику од хируршке кастрације, хемјска кастрација по престанку примене омогућава враћање сексуаних нагона и способности. Према извештајима, силовања деце у Казахстану су се удвостручила на око 1.000 годишње од 2010. до 2014. године. Казахстан ће користити ципротерон, стероидни антиандроген, лек који се користи за лечење рака.

Иначе Казахстан није једина земља која је предузела кораке на том правцу. Пре неколико месеци је и влада Велике Британије саопштила да разматра могућност хмијске кастрације за осуђене педофиле и сексуалне преступнике, као чешћим обликом казне. Разлика је у томе што би британски осуђеници могли да бирају начин кажњавања, затвор или кастрацију.

До сада је у Великој Британији добровољно овај третман прошло укупно 120 силоватеља. При чему лекари укључени у овај третман не сумњају да он даје позитивне резултате, односно да хемијска кастрација делује. Поред тога, британским затвореницима су прописани и лекови који отклањају сексуалне нагоне, који се морају редовно коистити како би ефекат био стабилан.

Photo by Pixabay from Pexels