Додик: Збогом Босно, добродошао РС-егзит

Високи представник је подлац, покушава да подвали одлуке и законе мимо Дејтона, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Додик је обраћање започео речима: „Goodbye BiH, welcome RS-exit“ („Довиђења БиХ, добродошао РС Егзит“).

Додик је то казао на посебној седници Народне скупштине Републике Српске. Скупштина РС расправља о кризи у БиХ насталој после спорних одлука Уставног суда БиХ. Додик је казао и да је Народна скупштина Републике Српске „кључно место свих одлука“ и да само она може да говори у име народа.

„Ми не смемо оклевати да донесемо одлуке важне за нашу будућност. Овај пут смо озбиљни и нећемо прихватити неко друго кретање“, рекао је Додик.

Додик је додао и да „Република Српска и српски народ немају шансе у БиХ јер се посматрају као категорија коју Сарајево и Бошњаци не прихватају и коју мрзе и желе да униште“, те да су „бошњачки политичари уверени да је дошао тренутак за коначни обрачун са српским народом“. Како је додао, „њихово уверење да ће им странци спасити државу је наивно“. Такође, рекао је да Српска „нема ниједну другу солуцију него да се води својим интересима“.

Додик је рекао и да је посебна седница сазвана јер је српски народ преварен.

„Покушавају нас направити мање вриједним, рачунајући да само они знају шта је за нас добро. Све о Уставном суду је већ речено. Овај пут је тај суд отишао даље и себи дао за право да доноси одлуке и пребацује имовину на БиХ, а то јој не припада“, навео је Додик.

Српски члан Председништва је истакао да многи са запада мисле да Српска није способна и спремна да брине сами о себи.

Додик се захвалио лидерима свих политичких партија на преданом раду и спремности да превазиђу нетрпељивости у одбрани интереса Српске.

„За 60 дана се видимо, верујем да ћемо бити у ономе што сам на почетку рекао“, рекао је он.

epa.eu

Спутник