РУСИ ЛАНСИРСАЛИ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ А ИРАН ОБЈАВИО ДА ПОЧИЊЕ БОМБАРДОВАЊЕ!

Након истека турског ултиматума против Сирије, турска војска и трупе под контролом Анкаре покренули су напад великих размера.

Међутим, према локалним изворима и новинској агенцији Авиапро , са подручја руске ратне морнарице у Тартусу лансирано је 14 крстарећих ракета калибар , што је нанело снажан ударац џихадистима у Идлибу.

За сада Русија није дала званичне коментаре на ову тему, али је неколико руских војних бродова, сваки опремљен са 8 крстарећих ракета калибар, примећено крај обале Сирије.

Између осталог, постоје и докази да су данас на територију Идлиба заправо изведени вишеструки ракетни напади.

Подсећамо да је турска војска оборила два бомбардера Су-24, која припадају снагама сиријског председника Башара ал-Асада, покушавајући да нападну рано данас турско ваздухопловство

Детаљи уништења сиријских авиона откривени су турском Министарству одбране у недјељу, 1. марта, јавља Анадолу.

Према војним изворима, турске трупе су такође уништиле три постројења противваздушне одбране сиријске војске, укључујући ону са којом је раније у недељу раније оборен турски беспилотни дрон у близини града Саракиба.

Неколико сати раније, званични Техеран запретио је Турској веома озбиљним мерама. У случају да Анкара не заустави војну операцију у Сирији, укључујући и Идлиб, то би могло да наведе Иран да одговори ракетним ударом на протурске џихадисте и главна осматрачка места турске војске у Идлибу и Алепу.

Ово је велики преокрет у Сирији и најава неповољних кретања за турску војску која се не може носити са војном силом Ирана.

Чини се да су Руси пронашли лек за Ердоганово дивљање по Сирији, дозвољавајући Ирану да се војно обрачуна са турском војском.

Подсећамо да је недавно Ердоган тражио од Путина да га пусти да се “један на један” обрачуна са Асадовом војском која је већ измучена десетогодишњим ратовањем.

Изгледа да му је Путин удовољио, али да се обрачуна са Ираном, ако може.

Webtribune.rs