ЛОШЕ ВЕСТИ! Још 6 случајева заражених коронавирусом у Србији, укупно 18

У Србији је до данас у двадесет часова потврђено укупно 18 случајева Ковида-19, што је пораст од шест у односу на јутрошње податке.

Раније данас одржан је састанак државног врха са свим надлежним институцијама на којем су договорене нове мере, које су од сутра на снази.

До 20 часова на Институту “Торлак” тестирана је укупно 151 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 20 часова, тестирани су узорци 21 особе од којих је шест било позитивних и 15 негативних на нови коронавирус.

Број заражених јутрос је био за шест мањи – код дванаест особа је било утврђено присуство коронавируса.

Према јутрошњим подацима, у Инфективној клиници у Београду хоспитализовано је укупно шест особа, четворо у Нишу и двоје у КЦ Војводине. Један пацијент у Новом Саду има озбиљну клиничку слику.

Седам особа, које су између уторка у 18. часова и среде у 8 часова, били позитивни на тесту за коронавирус, заражени су од истог извора.Влада Србије јуче је забранила улазак у земљу страним држављанима из жаришта коронавируса, док су данас забрањени јавни скупови са више од 100 особа. Засад нема обуставе наставе у школама.

Епидемиолог Предраг Кон упозорио је данас да се налазимо на почетку преношења коронавируса.

Говорећи о мерама које су предузете, Кон је рекао да су оне у циљу успоравања преношења и да је то изузетно важно како не би дошло до наглог оболевања, посебно тешких случајева.

Ако имате симптоме коронавируса и били сте у зараженом подручју, позовите неки од бројева који су објављени на сајту Министарства здравља и доступни су од 8.00 до 22.00.

Dnevne.rs, rts