Светска здравстена организација прогласила ПАНДЕМИЈУ због КОРОНА ВИРУСА

17.36 -Светска здравствена организација (СЗО) прогласила је данас пандемију због корона виируса.

17.20 – Отказане позоришне преставе, превозници поласке за Италију и Швајцарску…

У току данашњег дана отказани су сви већи скупови попут Сајма аутомобила, премијера филмова, позоришне представе, док се наставе на факултетима одвијају у мањим групама. Очекује се да ће оваквих одлука у наредним данима бити све више…

17.15 – Лекари: Старији да не путују аутобусом у време шпица

Старији суграђани требало би да избегавају сва јавна окупљања, ја бих им препоручила да не путују градским превозом у време шпица, на пример, са Коњарника у Батајницу. То важи за све респираторне инфекције – рекла је за РТС др Ивана Стефановић из Хитне помоћи.

17.05 – Лекари апеловали: Немојте крити где сте путовали

Лекари упозоравају грађане да се не понашају неодговорно према себи и према другима. Људи, кажу, крију податке о путовањима. То су поручили и др Мијомир Пелемиш и директор Инфективне клинике Горан Стевановић. Он је још додао да нећемо моћи да спречимо обољевање и појаву тежих случајева од корона вируса.

17.02 – Вучић: Биће забрањени сви већи затворени скупови, откажите велике свадбе, прославе

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас на конференцији за штампу да ће бити предложено да се забране сви затворени скупови са више од 100 људи. Он је нагласио да за сада нема потребе затварати школе, али да ће се утакмице на затвореном играти без публике. Он је рекао и да „наши људи из иностранства у што мањем броју долазе у Србију око Ускрса“. Опширније прочитајте у одвојеној вести.

17.00 – Вучић отказао све предизборне скупове СНС

Председник Србије Александар Вучић и лидер СНС отказао је данас све предизборне скупове те странке до 1. априла.

16.20 – Др Кон: Епидемија није немогућа

Епидемиолог др Предраг Кон рекао је данас да епидемија у Србији није немогућа, да је најкритичнији пеориод око Ускрса и да нипошто не сме да нам се догоди италијански сценарио. Додао је и Србија има капацитета да делује правовремено.

16.10 – Тестирано 130 особа

Сви држављани Србије за које се сумња да имају корона вирус тестирани су на Институту „Торлак“. Укупан број тестираних данас је био 130 особа.

16.00 – Добро дошли у блог уживо

У Србији је до 8 сати 11. марта 2020. године регистровано укупно 12 потврђених случајева корона вируса. Од свих оболелих само један пацијент, који је примљен на клинику у Новом Саду има озбиљну клиничку слику болести.

Блиц