Хиљаде америчких трупа се управо искрцава широм ЕУ! Коронавирус параван за њихово груписање?

Док су у Италији наслови, емисије и друштвени медији преплављени сада већ глобалном темом „коронавирус“, управо сада 20.000 америчких војника искрцава се на чак 7 европских аеродрома и додац́е још 10.000 других америчких трупа које су вец́ присутни у Европи и 7.000 других трупа из различитих европских земаља.

Пише: Саша Боројевић

У које сврхе је укупно 37.000 америчких наоружаних до зуба војника је дошло?

Можда да помогну државама да зауставе овај “опасан” вирус или да помогну онима који су га направили? Апсолутно не!

Дошли су да се стационирају или, користећи речи врхунских америчких официра, да се “шире” по европској територији, како би започели војну вежбу “Европљанин 20” који ће почети у априлу и требало би да заврши у јулу!

Да ли су грађани обавештени о чему се ради? Очигледно не!

„Europe Deffender 20“ је вежба коју је осмислила влада САД у сарадњи са НАТО-ом како би „тестирала“ стратегије које ц́е користити САД и Европа уколико додје до хипотетичког рата.

Претња од кога?

Очигледно је једина “хипотетичка претња” Америци, Русија (савезник Кине) са којом су одавно добровољно створили велике тензије.

Али анализирајмо то. За ову вежбу, поред 37.000 војног особља, биће увезено 14.000 војних возила (дакле тенкова, хеликоптера итд …), а пропорционално исто толико и муниције. Хеј али чекај прогласена је пандемија сви скупови су отказани…због короне”вируса”. Мозда ће војници доц́и са одговарајућим маскама и мерама предострожности како би одрадили ову “вежбу”? Очигледно не!

Према америчким официрима, ти су војници потпуно здрави, па су потпуно имуни на „коронавирус“.

Ако нису имуни, зашто онда само ова војна вежба није одложена имајући у виду препоруку СЗО о ширењу овог вируса и медијском, социјалном, здравственом, политичком и економском хаосу који је овај назови вирус стварио у свету?

Зашто грађани Италије могу добити овај вирус, а само америчка војска може да се креће кроз исту ту Италију без проблема?

– Зашто је одлучено да се та вежба изведе географском положају који би осигурао хипотетички сукоб с Русијом, а не у другим областима које гледају на друге хоризонте?

– Зашто 95% медија о томе ћуте?

– Зашто сви представници италијанске политике не говоре о томе?

Ако су војници имуни на цоронавирус, да ли то значи да вирус није толико опасан, или постоји већ вакцина?

– Трамп је јуче американцима забрани путовања у ЕУ али не и америчким војницима..зар та опасност од такозваног вируса не важи за војнике УСА!?

Русија је поставила бројна питања поводом ових вежби на која није добила одговор и на основу тога је већ изјавила да ће задржати свој војни положај у оквиру својих граница.

Кина, савезник Русије, пре неколико месеци је потписала уговор са Италијом (Уговор је регулисао односе у вези са трговином на Средоземљу као и да ће Италија на основу свог стратешког положај бити уз Кину цак ако ЕУ забрани) , како би трговински односи постали чврсти и важнији између Италије и Кине.

Самим тим чином потписивања Уговора моћ Америке над Италијом знатно мања, али не и безначајна.

Наравно од момента склапања савезништва Кине и Италије, долази до експлозије Коронавирус који почиње да разара и паралише највише Италију и Кину.

Кина и Русија су годинама били неспорни трговински противници САД-а, јер њихов значај увелико смањује монопол долара на глобалном тржишту, а то, у односу на САД, ствара значајне губитке моћи и економски и геополитички.

Већ неко време Америка чини све како би изпровоцирала Русију трговинским санкцијама и војним провокацијама Сирија, Иран, Украјина…и на све што утиче на њене комерцијалне и геополитичке интересе.

Док су грађани света својим очима и ушима пројектовани на коронавирус у Европи, Кини и Италији..
Америка за то време одлучује да настави без икаквих проблема довлачење својих трупа на границе са Русијом!

Па зашто толики притисак да се амерички војници наоружају у алармантним количинама за једноставну вежбу упркос свему и знајући да то покреће висок ниво узбуне у Русији?

Феномен „коронавируса“ је корисно средство за одвлачење пажње и припрему великог дела грађана света за нешто важније што се мора догодити а то у овом случају свакако нема везе са решавањем вируса. грипа.

Драги моји новинари, политичари и грађани пред вашим очима се догађа рушење глобалног геополитичког система. Нешто се догађа и није питање теорије завере, него геополитичке чињеница које се дешавају и које се одмах могу проверити у сваком тренутку у 7 европских земаља.

Фото фејсбук

Правда