АМЕРИКА ПОД ТОТАЛНИМ ХАОСОМ: Трамп подигао војску! ЉУДИ УМИРУ – ЊУЈОРК ПОСТАЈЕ ЖАРИШТЕ КОРОНАВИРУСА

Ново жариште пандемије коронавируса сада су Сједињене Америчке Државе где је број потврђених случајева заражених досегао готово 86.000, а знаци напетости и нервозе приметни су на сваком кораку.

Додатну панику изазвали су покрети војске широм земље. На друштвеним мрежама појавили су се бројни видео снимци из америчких градова, али и ван насељених места, дуж аутопутева, који бележе покрет војних конвоја, у којима су чак и оклопна возила.

Америка није само у страху од коронавируса, већ и од ширих социјалних немира, будући да је само за недељу дана три милиона људи остало без посла, да многи, усред пандемије, немају здравствену заштиту, да су болнице пребукиране и у дефициту са основним медицинских средствима, респираторима…

О растућим тензијама говори и сукоб полиције и афроамеричког становништва у Мајами Бичу, где су грађани одбили да се повуку у куће и тиме прекршили мере изолације. На снимку се чује како полицајац псује окупљене који не желе да се разиђу, после чега умало долази до физичког сукоба, а полицајци хапсе једног младића и испаљују ћорке у знак упозорења.