ДИЈАЛОГ СА ПУТИНОМ ЈЕ НЕОПХОДАН! Трамп спреман за разговор: Руси нису идеални, али…

Амерички председник Доналд Трамп најавио је да ће данас обавити телефонски разговор са руским председником Владимиром Путином. Амерички лидер је том приликом подсетио на губитке СССР-а у Другом светском рату, истакавши да је дијалог са Русијом неопходан.

Према речима Трампа, с Путином ће разговарати о ценама нафте, трговини, борби против вируса корона и енергетици, а није искључена ни тема Венецуеле.

Како је истакао Трамп, ниске цене нафте су резултат „рата“ између Русије и Саудијске Арабије.

Амерички лидер је додао да САД имају више проблема са дургим земљама, него са Русијом, подсетивши на губитке те земље у Другом светском рату.

– Не кажем да су безазлени, нити да су идеални, али су се и борили у Другом светском рату. Изгубили су 50 милиона људи. Они су били наши партнери у Другом светском рату. Немачка је била непријатељ – рекао је Трамп за „Фокс њуз“.

Том приликом амерички лидер је оптужио Немачку да користи предност у трговини и да мало уплаћује у буџет НАТО-а.

– Русија је изгубила 50 милиона људи, 50 милиона! Они су се борили заједно са нама, били су наши партнери. И ми нисмо у котакту са Русијом, док са Немачком јесмо. То је у реду, желимо да имамо контакт са Немачком, не кажем да не треба. Просто се питам како дође до тога да са једнима не комуницирамо, а са другима комуницирамо? Куда све то води – запитао се амерички лидер.

Спутник