Корона згазила „амерички понос“

Под циркуском шатром корона-представа се наставља. Тачке ”илузиониста” смењују се на као на траци .

У држави Њујорк где је као и у добром делу свету у пуном јеку ”праћење и идентификација”потенцијалних носилаца заразе са циљем да се изолују и спречи ширење заразе, гувернер државе Ендру Комо и градоначелник Бил Де Бласио,у понедељак увече су донели наређење да њихова ”војска за праћење потенцијалних клицоноша” не пита ”субјекте”да ли су учествовали у демострацијама против полицијске бруталности који су минулих дана на улице извели десетине хиљада људи.

Из истог града долази и друга политички коректна информација:Полицијској управи биће ускраћена милијарда долара из буџета плус полицајцима се брани обаваљање свог посла на улицама у цивилу.

Јединица од 600 људи ће се расформирати да би рад полицијских органа био”транспарентији”?!

”Струка”широм света која је заузета акцијом праћења клицоноша КОВИД 19 наставља да игнорише чврсте доказе да је вирус куд и камо безазленији него што они тврде.Неколико битиних студија о природи вируса из европских референтних клиника и болница ”остало је непречитано”.А, после ”читања”последњег истраживања Галупа о стању нације- Америка је у шоку.

-Никад у својој историји грађани најмоћније земље света нису били мање поносни на своју велику нацију.

Корона, Водвиљ, Њујорк, Њујорк

Градоначелник Бил де Бласио и гувернер Ендру Комо чији су град и држава захваљујући њиховим грешкама постали највећа жртва короне у САД настављају где су стали.

На основу наредбе Градске скупштине , де Бласиова војска трагача за контакт – која треба да да утврди где су болесни пацијенти могли бити заражени и кога би могли заразити – инструисани су да свесно занемаре очигледан извор нових инфекција- протесте Блек ливс метер у организацијИ огорчених левичара.

Стотине радника за тражење контакта које је град ангажовао у оквиру „испитивања и трагања“ упућени су да не питају никога ко је позитивно тестиран на КОВИД-19 да ли је недавно присуствовао демонстрацијма.

Уместо тога,они зараженима постављају општа питања.Да ли могу да се „присете контаката”’ и и „Да ли живите са неким у својој кући?“ Затим питају – са ким су били у контаткима дуже од 10 минута на раздаљини од два метра?!(Али не левичаре)

Зашто је то тако? Па, према Градским функционарима неки од интервјуисаних су тако питање третирали као непријатељство или агресију а град чини све да ”помири” све житеље, црне,беле, хиспано…

Посткорона дрогирање у ВЕЛИКОЈ ЈАБУЦИ

Следећа одлука градских власти Њујорка још је смешнија и шаље поруку криминалцима: Ако желите да радите-Њујорк сити је право место за вас пише градски билтен

Пошто је Градска скупштина одузела милијарду долара из буџета ”плавцима” полицијски комесар Дермот Шиа објавио је „сеизмички помак у култури начина на који НИПД управља овим градом“. Заправо, највеће полицијске снаге у земљи елиминисаће своју јединицу за борбу против криминала у цивилу. Шиа каже да је јединица расформирана , јер је већа вероватноћа да би е њени полицајци могли пуцати на осумњичене, без обзира да ли су наоружани или не…!

Одлука је последица двонедељних немира после убиства Џорџа Флојда, и убиства другог црнца у Атланти у петак увече. НИПД имао је службенике у цивилним оделима који су седели упаркираним аутомобилима око познатих места где се диловала дрога.То су биле четврти са малим примањима и где је насиље повезано са бандама било редовна појава. Отприлике око 600 таквих детектива радило је на улица Велике Јабуке углавном на спречавању прекомерне трговине наркотицима.

Какве везе одлука градских власти о распуштању полиције у цивилу има са покушајем тровања тројице припадника снага реда у Менхетнском ресторану где им је у у недељу увече у пиће сипан избељивач-тек ће се чути.Наиме,оба полицијска синдиката у Њујорку изашла су саоппштењем о догађају тражећи реакцију власти.

Галоп вируса у галуп истраживању

-Амерички понос, чувени ”Америкен прајд” достигао је најнижу тачку у две деценије историје мерења стања нације Агенције Галуп. Катастрофални резултати сондирања јавног мнења долазе у време када се САД суочавају са здравственим и економским кризама које су изазвале пандемија коронавируса и грађански немири након смрти Џорџа Флојда

Иако већина одраслих људи у САД-у још увек каже да су „изузетно поносни“ (42%) или „веома поносни“ (21%) што су Американци, то су су најниже вредности Галуповог мерења од 2001. године.

У исто време, 15% Американаца каже да су ”умерено поносни“, 12% ”само мало поносни“, а 9% ”нимало“.

Најновији подаци су резултати анкете од 28. маја до 4. јуна, у којој је такође утврђено да је 20% Американаца задовољно начином на који се ствари одвијају у САД-у, а подршка председнику је пала на 39%.

Писмо синдиката њујоршке полиције

Период теренске анкете обухватио је хапшења полицајаца оптужених за Флојдову смрт, као и протесте широм земље које су изазвали инцидент и контроверзне реакције председника Доналда Трампа на њих-каже се.

Како подсећа Галуп, нешто више од половине Американца , 55%, осећало је екстремни понос током прве анкете из јануара 2001. године, пре терористичких напада 11. септембра. У три наредне године између 65% и 70% је било изузетно поносно док се јавност окупљала око заставе. До 2005. године ”понос” је пао на 61% и остало је стабила до 2015. године када је ”сишао” на 54%. Тренутно сондажа говори да ”понос што су под америчком заставом” пада код грађана шесту година заредом.

Од 2016. године, екстремни понос опада међу свим главним подгрупама..Укључује људе младе у доби од 18 до 29 година, жене, људе са дипломом универзитета… Значајно је да је екстремни понос међу белцима први пут пао испод 50%, а код оних који нису беле пути 24%.

Свјетско здравствено „тијело“ игнорише антитијела.

А у новој Корона реалности која подразумева готово ванредно стање у свим сегментима друштва изучавање природе вируса и последица болести Ковид 19 пало је у други план.Светска здравствена организација,како ствари стоје има друге приоритете.

Тим научника из Универзитетске болнице у Цириху објавио је истраживање под називом: ”Системска и мукозна антитела специфична за САРС-КоВ-2 током благог испољавања болести у односу на тешку заразу КОВИД-19“, и открили су да је Сарс-Ков-2- специфична антитела појављују само у најтежим случајевима или око један од пет случајева.

Аутори закључују да антитела недостају у већини благих случајева Ковид19. Али, с обзиром на познату нетачност дијагностичких тестова и добро документовану тенденцију прекомерне дијагнозе клиничким посматрањем, чини се да би било друго потенцијално објашњење било да су антитела изостала због чињенице да субјекти никада нису били заражени САРС- КОВ-2, , и да су њихови „благи“ симптоми налик прехлади , настали због неког другог патогена, попут… обичне прехладе.

Међутим, ако су аутори заиста тачни у својој процени, то би могло значити да би стопа инфекције САРС-КОВ-2 (ИФР) мора да се помери наниже. Ако 80% заражених заиста не производи антитела – постоји вероватноћа да је вирус присутан код много више људи него што се претпоставља. То би заузврат могло смањити којефицијент смртности који код пацијната (ИФР).

Светска здравствена организација прво је проценила је да је ИФР вируса 3,4%. Модели који се темеље на тим бројевима показали су се, нетачним. Многи стручњаци, попут професора Џона Јоанидиса са Станфорда, предвиђали су да се показатељи СЗО о смртности нетачни.

У потврђеним серолошким студијама, користећи крвне претраге у потрази за антителима Сарс-КоВ-2 рађеним у различитим популацијама широм света испоставило се да је смртност од короне десет пута мања (близу 0,3% )него што је одредила СЗО ( 3,4%.)

Од Јапана до Исланда и Лос Анђелеса,важи стопа смртности код болести Ковид 19 између 0,06 и 0,4 -што је у распону сезонског грипа. Као резултат ових студија, најновији „процењени ИФР“ америчког Центра за праћење заразних болести је између 0,26% и 0,4%.

У међувремену, друга студија из маја открила је да до 60% људи може бити делимично отпорно на САРС-ЦОВ-2, а да вирусу никада пре није било изложено.Они су отпорни каже се у студији јер су раније били неприметно заражени другим корона вирусима који циркулишу.

-Важно је да смо открили САРС-КоВ-2-реактивне ЦД4 + Т ћелије у ∼40% –60% неекспонираних појединаца, што сугерише унакрсно реактивно препознавање Т ћелија између циркулирајућих зимских коронавируса и САРС-КоВ-2.

Ово можда није изненађујуће, с обзиром на блиску везу између већине коронавируса, али то је даљи показатељ да овај вирус, за који се зна да је у великој већини случајева безопасан, није ни нарочито јединствен нити посебно опасан.

Такође и студија познатог хамбуршког лекара професора Клаус Пушела преведена је на енглески језик.Он је до детаља радио обдукције на 190 умрлих од Ковид 19 .

Професор Пушел поново је нагласио да Цовид-19 ”није ни приближно опасан као што се првобитно сумњало“. Медији су се фокусирали на тешке појединачне случајеве и подстицали панику „потпуно погрешним порукама“. Цовид-19 није „вирус убица“, а позив за нове лекове или вакцине су ”вођени страхом, а не чињеницама“-рекао је Немац током обраћања на Јутјуб.

Специфичан узрок смрти испитиваних случајева била је упала плућа, али у око 50% случајева биле су венске тромбозе у ногама, што може довести до фаталне плућне емболије. Делимично су погођени и бубрези и срчани мишић. Професор Пушел зато препоручује превентивну примену лекова за разређивање крви у озбиљним случајевима Ковида.

Што се тромбозе и плућне емболије тиче, професор је – као и други стручњаци раније – нагласио да је ”затварање“ народа у карантин”„потпуно погрешна мера“, јер сам недостатак вежбања подстиче тромбозу.

-Многи медији су погрешно протумачили налазе обдукција и говорили су о Ковид-19 као о посебно опасној болести која, за разлику од грипа,доводи до тромбозе и плућне емболије. То, међутим, није тачно: већ 50 година се зна да чак и тешки грип може увелико повећати ризик од тромбозе и емболије и може утицати на срчани мишић и друге органе. Превентивни лекови за разређивање крви код тешког грипа преписују се већ 50 година-објаснио је професор.

И трећа Европска ”непрочитана”студија доноси нова знања о болести.У ствари др Кристина Дорстен први немачки борац против вируса са Института Роберт Кох повукао је свој рад о утицају вируса короне на децу.То се догодило пошто је група научника ”скренула Немцу пажњу” на методолошке грешке у његовом раду чији је закључак био ” да је ризик од инфекције јеце упоредив са ризиком код одраслих и да би школе требале остати затворене”.

Бројне студије су у међувремену показале да деца једва добијају Ковид19 да га не преносе или тешко преносе, што је било познато већ из епидемије САРС-а 2003. године. Закључак је ”да није било медицинског разлога за затварање школа ни у једном тренутку”.

Међутим,ко те пита,школе су сада ионако на распусту а Дорстене је признао грешку.

Нико није крив?!

ИН4С