Црни биланс: Петоро преминуло у Новом Пазару, четворо у Нишу

У последња 24 сата у Новом Пазару преминуло је пет особа које су биле заражене вирусом корона, а у Нишу је преминуло четворо.

Координатор Опште болнице у Новом Пазару Мирсад Ђерлек рекао је на конференцији за новинаре да су међу преминулима у том граду три жене и два мушкарца и да су сви имали пропратне болести, преноси портал „Б92“.

Према његовим речима, у болници је укупно 363 пацијента, а осам је на респираторима.

„По укупном броју пацијената смо друга или трећа болница у Србији“, навео је Ђерлек.

Он је рекао да нема места паници, да је у овом тренутку најпотребнија толеранција и пуна сарадња медицинских радника и пацијената.

„Борићемо се да буде што мање жртава у целом Санџаку, јер сваки спашен живот нема цену. У Новом Пазару је ситуација стабилизована, а радимо на стабилизацији ситуације у Сјеници и Тутину“, рекао је Ђерлек.

Он је апеловао на грађане да се јаве чим осете прве симптоме вируса корона, јер у тешком стању може да буде касно.

На конференцији у Клиничком центру Ниш саопштено је да су у претходна 24 часа у тој здравственој установи умрле још четири особе од последица ковида 19, преноси „Н1“.

У том клиничком центру тренутно је збринуто 226 пацијената, од којих шесторо има тешку клиничку слику и налазе се на респиратору.

Саопштено је и да је у Врању хоспитализован 141 пацијент, у Лесковцу 95, а у Сурдулици 55.

Из КЦ Ниш истичу да у претходних недељу дана кроз пријемно-тријажну амбуланту просечно пролази 80 до 120 пацијената дневно, што је, како истичу, већи интензитет него у првом пику епидемије у априлу.

Вирус корона је досад потврђен код укупно 32 здравствена радника КЦ Ниш, један је преминуо, док се један медицински техничар налази на респиратору.

Спутник