Ко корони да саопшти да је мртва (II)

Пише: Драган Вујичић

-Ne nuntium necare – (Не убијај гласника)!

Евентаулна одлука да ђаци поново кроче у школске клупе од јесени управо се доноси на свим меридијанима од Вашингтона до Београда.

Ђаци и школско звоно у августу огласили би и Корони крај. Али,“Сарс-ков 2 „је вирус, недоследни гад, рођен са грешком-вирус оксиморон човечанства. Успео и да од велике Америке за само пет месеци направи државу од две улице: Волстрит и Меин стрит (главна улица) – кажу тамошњи аналитичари.

Шта су деца за Ковид?

На Волстриту „као земља“ чврсто стоји чувена берза на којој топ 10, углавном ИТ предузећа, бележе најавећи раст у прва два квартала 2020. од свог оснивања. Три највећа, Амазон, Епл и Мајкрософт у сред корне, вреде преко пет билиона долара што је више него БДП Немачке или Јапанске привреде.

„У истој улици“ је Фед и влада у Вашингтону која се од марта одштампала око 3.9 билиона у намери да подели народу затвореном у куће.

школа и корона

Да буде јасније, када би билион слагали у новчаницама по 100 једну на другу, имали би торањ од преко 1000 километара. Када би слагали 3.9 у новчаницама по долар окружили би Земљу преко екватора више од 2,5 пута. Или, да сте трошили милион долара сваки дан од Христова рођења, још увек не бисте потрошили ни три четвртине билиона.

Државни дуг Америке порастао је на преко 26 билиона овог лета а ујка Сем је поставио рекорд потрошивши више од три билиона долара (у минулом) месецу. У истој Волстрит улици у срцу Менхетна задовољно трљају руке све компаније из фармацеутуског сектора а можда највише оне потпут Гејтсових Модрене или Иновие, биолабораторија које никада нису произвеле ништа што могу да продају на тржишту а акције су им узлетеле пошто „струка“ верује да ће начинити вакцину за Ковид.

Ројтерс је 1.августа јавио да „шта год да направе“ -фармацеутске компаније неће одговарати него искључиво државе које од њих купују мачку у џаку.

https://uk.reuters.com/article/us-astrazeneca-results-vaccine-liability/astrazeneca-to-be-exempt-from-coronavirus-vaccine-liability-claims-in-most-countries-idUKKCN24V2EN

Руд Добер виши извршни директор Астра Зенека, рекао је да је његова компанија управо добила заштиту од свих правних поступака ако вакцина ове компаније доведе до штетних нуспојава.

„Ово је јединствена ситуација када ми као компанија једноставно не можемо преузети ризик ако за … четири године вакцина покаже нуспојаве“, нагласио је упућујући евентуално оштећене да туже своје владе јер су „натерале“ Астра Зенеку да жури у процесу производње.

На главној Америчкој улици много је туробније.

У четвртак је саопштено да је амерички БДП пао за 32,9 одсто на годишњем нивоу што последњи квартал у 2020. чини најгорим тромесечјем у целој америчкој историји. Министарство рада САД евидентирало је да је у јулу 1.434 милиона Американаца поднело нове захтеве за накнаде за незапослене само прошле недеље. Све у свему, више од 54 милиона Американаца остало је без посла .У фебруару их је радило 152 милиона. Блоомберг је известио у петак о истраживању Бироа за попис становништва у којем је утврђено да 30 милиона Американаца тврди да нису имали довољно хране за јело током недеље која се завршила 21. јула …

Колике су шансе да богати са „струком“ дозволе да се луда журка прекине Школским звоном?

Деца увек била јача од заразе

У минули понедељак Хенриета Форе директорка УНИЦЕФ-а образложила је да уколико деца не крену редовно у школе до следећи јесени може се очекивати пораст дечије смртности до 6.7 милиона на светском нивоу. ((https://www.unicef.org/press-releases/unicef-additional-67-million-children-under-5-could-suffer-wasting-year-due-covid-19).

Званичници УН-а указали су на студију која открива да затварање школа деци наноси више штете него самом коронавирусу, при чему се очекује да ће много више смрти произаћи из реакције на епидемију, од саме пандемије.

дјеца

Шеф програма исхране УНИЦЕФ-а Виктор Агуаи напоменуо је да се највише штете прави „затварањем школа, нарушавањем услуга примарне здравствене заштите деци и нефункционисањем прехрамбених програма који се проводе у школама.“

УН се позивају на студију која је објављена у Лансету (https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)31648-2/fulltext#%20 ) која доноси да „физичко дистанцирање, затварање школа, трговинска ограничења и застоји у земљи“ погоршавају глобалну глад деце.
Студија процењује да ће додатних 6,7 милиона деце бити у ризику и да би актуелни одговори на коронавирус могли довести до више од 10.000 додатних смртних случајева деце сваког месеца.

Званичници УНИЦЕФ-а констатовали су да би само то значило 128.000 више смртних случајева међу децом у току наредне године.

Ова Студија је у складу са истраживањима са Међународног института за истраживање прехрамбене политике са седиштем у Вашингтону (ИФПРИ) и Школе за јавно здравље Џон Хопкинс Блоомберг.

У корист најмлађих и потреби да „будућег људског капитала“ да редовно иде у школе говори обимно истраживање чак седам научника из Организације Одбрана дечијег здравља. Ови људи потписују студију у којој доказује да се школе широм света никада нису смеле закатанчити и да је ујдурма са закључавањем и уништавањем плод „лажне науке“ доктора коронократа.(https://childrenshealthdefense.org/news/if-covid-fatalities-were-90-2-lower-how-would-you-feel-about-schools-reopening/)

„Седам“ против коронакратије

Седморка састављена од професора Медицинских факултета, правника, мртвозорника, позивајући се на званичне податке податке од смртности у САД од фебруара до 12. јула износи да је у овом периоду од грипа умрло 101 дете узраста од 0 до 14 година, док је 31 дете умрло од КОВИД-19.

Према студији не постоје докази који би подржали теорију да деца представљају претњу просветним радницима у школи или учионици, али постоји велики број доказа који подржавају неопходност личног образовања.

Америчики Национални центар за здравље евидентирао је да је у овом периоду од упале плућа умро 131.332 Американац, а 121.074 од КОВИД-19! Истражитељи из Центра за заштиту дечијег здравља закључују:

вакцина

„Да је Амерички ЦДЦ из Атланте (где евидентирају укупну смртност) користио свој индустријски стандард, Приручник медицинских истражитеља и мртвозорника о регистрацији смрти и ревизији извештаја о смрти деце који је на снази од 2003 званичан број мртвих од Короне у САД био би мањи за 90.02 одсто(од садашњих 156.000)“. Уместо да користе важећи стандард и метрику Центар из Атланте је наложио болницама, лекарима, мртвозорницима и лекарима да прикупљају и износе податке о КОВИД-19 по знатно другачијим стандардима од свих осталих заразних болести и узрока смрти.

Како је установљено, Подаци о КОВИД-19 стандарди су промењени на „основу смерница о националним системима виталне статистике (НВСС) 24. марта а усвојени су 14. априла. Одлуку је донео Савет државних и територијалних епидемиолога (ЦСТЕ) састављен од пет стручњака из одељења за здравство државе Ајдахо, Алабама, Мичиген, Хаваји и Ајова сви директно запослени у ЦДЦ. Удружења лекара, етичара, мртвозорника нико није питао ни консултовао од променама Правилника из 2003. као ни о чињеници да су мењали и формуларе смртовница тако да је поред готово сваке смрти могло писати Ковид (што је и чињено) .

Пре промене стандарда 24. марта и 14. априла, све коморбидности биле би наведене у Делу један, а не Делу два смртовница. Само овом манипулацијом фактор Ковид 19 уношен је као узрок смрти без обзира на друге тешке болести које је преминули имао.

За запаљење плућа Ковид блага болест

Стручњаци из Центра за здравље деце који води Роберт Ф.Кенеди пребројавали су случајева смрти од Ковид 19 из Националне евиденције ЦДЦ-а према полу, старости и држави 1. фебруара 2020. до 11. јула 2020. и кажу:

У демографској добу од 0 до 14 година забележено је 11.158 смртних случајева из свих узрока. Три пута више деце у демографском узрасту од 0 до 14 година умрло је од грипа (101) у поређењу са КОВИД-19 (31).

Дакле, смртни случајеви КОВИД-19 у овом демографском добу чине малобројних 0,0278% свих смртних случајева.

У демографском добу од 15 до 24 године забележено је 13.721 смртних случајева од свих узрока. Њих 41,2% младих и тинејџера, у том демографском добу умрло је од упале плућа (267) у поређењу са КОВИД-19 који је однео њих 157.

У демографском добу од 15 до 24 године забележено је 13.721 смртних случајева из свих узрока. Дакле, смртни случајеви КОВИД-19 у од 15 до 24 године чине само 1,14% свих смртних случајева.

ризик

Ковид 19 је блага болест и у демографском периоду од 25 до 54 године, што има логичног смисла. У периоду од фебруара до јуча у САД било 146.663 пријављених смртних случајева људи у овим годинама. Смртни случајеви КОВИД-19 у добу од 25 до 54 године чине 6,16% свих смртних случајева. Ризик од смртности за КОВИД-19 једнак је ризику од смртног случаја повезаног са упалом плућа 6,32% .“

У демографском добу од 55 до 64 године у САД је забележено 178.884 смртних случајева из свих узрока. И људима из ове старосне групе имали су већу шансу да умру од упале плућа (16,469) у поређењу са КОВИД-19 (14,963).

Све анализе указују да деца никада нису била угрожена са Ковид 19 чак нису били ни опасност да заразу пренесу даље. Наводе се дестине студија које томе у прилог.

Генетски пројекат на Исланду открио је занимљиве ствари о деци одраслима и корони.

„Деца млађа од 10 година имају мању вероватноћу да се заразе од одраслих и ако се заразе, мања је вероватноћа да се озбиљно разболе. Нисмо пронашли ни један случај да дете зарази родитеље.

(https://vvv.sciencemuseumgroup.org.uk/blog/hunting-dovn-covid-19/)
Шведска и Финска су радиле заједничк истраживање са децом која су ишла у школу (у Шведкој)и са Финском (била затворена)( https://vvv.reuters.com/article/us-health-coronavirus-sveden-schools-idUSKCN24G2IS)

„Одлука Шведске да одржи школе отворене током пандемије није резултирала већом стопом заразе међу њеним школарцима него у суседној Финској, где су се школе привремено затвориле, навеле су њихове агенције за јавно здравље у заједничком извештају …

Немачка студија је открила да деца вероватно нису вектори КОВИД-19.

Проф Реинхард Бернер, шеф педијатријске медицине Универзитетске болнице у Дрездену и вођа студије, рекао је да резултати сугеришу да се вирус не шири лако у школама.

„Сасвим је супротно“, рекао је професор Бернер на конференцији за штампу.

„Деца делују више као кочница инфекције. Не преноси се свака инфекција која их задеси . “ Студија је тестирала 2.045 деце и наставника у 13 школа – укључујући неке где је било случајева вируса. „(https://nevs.iahoo.com/german-studi-finds-no-evidence-164704005.html) Такође нема доказа да су деца заразила наставнике у Аустралији.

„Наша истрага није нашла доказе о деци која је заразила наставнике“. За разлику од грипа, подаци и до данас тестирања вируса и антитела указују на то да деца нису покретачи ширења КОВИД-19 у школама или у заједници.“

У школском окружењу постоји мали ризик и требало би да почне обнављање образовања особа.

Институт Луј Пастер, вероватно најјача адреса у свету за истраживања заразе из Париза објавио је свој рад (https://vvv.pasteur.fr/en/press-area/press-documents/covid-19-primari-schools-no-significant-transmission-among-children-students-teachers)

-Заражена деца не шире вирус на другу децу, наставнике или администраторе. „Главни налаз је да заражена деца нису вирус проширила на другу децу или на учитеље или друго школско особље … није било секундарног преношења вируса на другу децу у школи, нити од деце до наставника.“

На крају обимне студије стоји и податак да се деца се од Ковида 19 опорављају у 99.9584% случајева КОВИД-19″ док код ове болести реалана ризик постоји само код старијих од 50 година, а посебно од 65 година.

Школе зависе од будала

Угледни портал у САД „Рил клир политикс“ бави се поласком деце у школе“сумњајући у резон политике и струке“
(https://www.realclearpolitics. com/articles/2020/07/31/politics_not_science_keeping_schools_closed_143847.html )

Указује на нонсенсе који не слуте на добро.

Влада Калифорније и гувернер Геви Њусом затворили су сву малопродају у марту, када је држава имала мање од 300 случајева дневно, али дозволила им је да буду отворена у јулу, када се држава пријавила у преко 10.000 случајева дневно?

Влада Кентакија дозволите је рад продавницама пића али је затворила цркве? Влада Мичигена и гувернер Гречен Вајтер инсистирала је на томе да кладионице и лутрија остану отворене али је радње које продају опрему за баште. Гувернер Њујорка Ендру Куомо користио је „науку“ да забрани сахране али је благословио протесте за Црначка права на отвореном…

И на крају. Ко да саопшти Корони да је мртва?

Вашингтон пост најутицајнија новина у САД је у власништву Џефа Безоса од 2013.а њега је „корона“ најбоље слушала у минулих пет месеци дигавши му Амазон за преко 100 милијарди долара.

Фондација Гатес која поседује корпоративне акције и обвезнице у Фармацеутским компанијама попут Мерцк-а, ГСК-а, Ели Лилли, Пфизер-а, Новартиса, Санофи (сви у завршници трке за вакцину) годинама плаћа најмоћнијим медијима да „прате вести о глобалној здравственој политици“. Фондација је донатор милиона за ТВ станице НПР, ПБС, АБЦ, ББЦ, Ал Џазиру затим , Дејсли Телеграф Финаншл Тајмес, Гардиан. Заправо, читав „Глобални развој“ Гардиана финансирао је кроз партнерство са Гејтс Фондејшн. Шпигл је у 2018. добио 2.5 милиона евра…